Muhkea jatkosopimus vai rahakas seurasiirto? Agentti kertoo Teemu Pukin tulevaisuuden askelmerkeistä - Eurosarjat - Ilta-Sanomat

Muhkea jatkosopimus vai rahakas seurasiirto? Agentti kertoo Teemu Pukin tulevaisuuden askelmerkeistä

Teemu Pukin seuran Norwichin nousu Valioliigaan käytännössä varmistui maanantaina.

28 sarjamaalia tällä kaudella tehnyt Teemu Pukki johtaa Championshipin maalipörssiä.

24.4.2019 6:47

Teemu Pukki viimeisteli maanantaina kauden 28:nnen osumansa, kun Championshipiä johtava Norwich pelasi 2–2-vierastasapelin Stoke Cityn kanssa.

Samana päivänä sarjakolmonen Leeds kärsi 0–2-tappion Brentfordin vieraana, joten Norwichin etumatka ennen kahta päätöskierrosta kasvoi kuuteen pisteeseen.

Leeds voi siis enää nousta tasapisteisiin Norwichin kanssa. Lisäksi Leedsin maaliero on kymmenen osumaa Norwichia kehnompi. Tarvitaan siis pieni ihme, jotta Leeds nousisi enää Norwichin ohi toiselle suoran nousijan paikalle.

Norwich voi varmistaa nousun tulevana lauantaina, jolloin se kohtaa Blackburnin kotonaan. Norwichin kotistadionin Carrow Roadin katsomot pullistelevat tuolloin varmasti.

Yksi katsojista lauantaina on Pukin pelaaja-agentti Teemu Turunen, joka matkustaa paikan päälle seuraamaan suojattinsa otteita.

  • Video: Teemu Pukin puskumaali Stoken verkkoon. Jos video ei näy selaimellasi, katso se täältä.

Pukin tulevaisuus on kuuma puheenaihe. Hänet valittiin hiljattain Championshipin kauden parhaaksi pelaajaksi ja hän johtaa sarjan maalipörssiä.

Jalkapallomaailmassa on tapana, että tällaisista saavutuksista ja sarjanoususta palkitaan muhkealla jatkosopimuksella tai rahakkaalla siirrolla suurempaan seuraan.

Turunen ei kuitenkaan lupaile tietoja Pukin tulevaisuudesta vielä viikonloppuna.

– Olen sopinut Temen kanssa, että pelataan kausi loppuun ja istutaan sen jälkeen alas. Tehdään vähän tilinpäätöstä tästä kaudesta ja mietitään askelmerkkejä seuraavaan, Turunen sanoo.

– Tähän on kaikki tähdännyt alusta lähtien: Norwichin kanssa noustaan Valioliigaan. Tosin henkilökohtaisella tasolla Teemun kausi on ollut onnistuneempi kuin kukaan osasi odottaa.

Teemu Pukin viimeistelytaito on hyvä esimerkki Eetu Vertaisen kaltaisille lahjakkuuksille.

Turunen ei halua tässä vaiheessa puhua yksityiskohtaisesti mahdollisen palkankorotuksen suuruudesta tai siirtokuvioista. Sen hän kuitenkin myöntää, että kauden mittaan kiinnostus Pukkia kohtaan on kasvanut huomattavasti.

– Jos pelaa noin hyvin Englannin kaltaisessa suuressa jalkapallomaassa, niin kyllä se profiilia nostaa, Turunen sanoo.

Brittilehti Telegraph uutisoi hiljattain, että Norwichin joukkue saa noususta jaettavakseen 10 miljoonan punnan bonuksen (nykykurssilla 11,6 miljoonaa euroa). Turunen ei halua kommentoida tätä tietoa.

Turunen arvioi, että Pukki ja Norwich tekevät päätökset tulevasta kesän aikana. Hyökkääjällä on vielä kaksi vuotta jäljellä nykyistä sopimustaan.

Entinen huippupelaaja Turunen sanoo olevansa – tietenkin – erittäin iloinen Pukin loistokaudesta. Turusen mielestä kyse ei ole vain yksittäisen pelaajan onnistumisesta, vaan myös hyvästä uutisesta koko suomalaisen jalkapallon kannalta.

Pukin menestystarina on roolimalli, johon nuoret suomalaislahjakkuudet voivat helposti samaistua.

– Meidänkin tallissamme on Eetu Vertaisen, Benjamin Källmanin ja Lassi Lappalaisen kaltaisia nousevia pelaajia. Heille Temen esimerkki siitä, kuinka tekemällä oikeita valintoja ja hiomalla harjoittelua sekä pelitapaa, voidaan saada aika hyviä tuloksia aikaan.

Teemu Pukki aikoo keskustella tulevaisuudestaan agenttinsa Teemu Turusen kanssa kesällä. Pukki tulee Suomeen jo hyvissä ajoin ennen kesäkuun maaotteluita.

Hyvän esimerkin lisäksi Pukki voi toimia tienraivaajana suomalaispelaajille. Hän päätyi Norwichiin ilmaisella siirrolla tanskalaisesta Bröndbystä. Aluksi Englannissa ihmeteltiin hankinnan järkevyyttä. Nyt maassa puhutaan jo kaikkien aikojen ilmaislöydöstä.

– Muistan vielä kun siirto tehtiin, kaikki olivat ihan ihmeissään, että mitä helvettiä. Englannissa ihmeteltiin, että kuka tämä oikein on.

– Pitää kuitenkin muistaa, että kaveri paukutti aika monta maalia Tanskassa kolme kautta. Ei tämä kausi ollut suonenveto, Pukki on jo pitkään tehnyt paljon maaleja.

Pukin historiallisen kauden myötä Pohjoismaiden sarjoja ja niissä onnistuneita pelaajia ryhdytään Englannissa todennäköisesti seuraamaan entistä tarkemmin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?