Eurosarjat

Kommentti: Huiman maaliennätyksen takonut Teemu Pukki mykisti epäilijänsä – huippukauteen on selvät syyt

Julkaistu:

Kommentti
Teemu Pukin ja Norwichin liitolle riitti epäilijöitä, mutta historiallisen kova kausi ei ole lopulta mikään ihme, kirjoittaa Ilta-Sanomien brittifutiskirjeenvaihtaja Lari Seppinen.
Teemu Pukin loistokas kausi brittikentillä jatkui sunnuntaina, kun hän mätti kaksi maalia Norwich Cityn 3–0-kotivoitossa Ipswich Townista.

Osumat olivat erityisen makeita kahdesta syystä. Maalit ensinnäkin sinetöivät Norwichille voiton Itä-Anglian derbyssä, mikä teki rakastetusta Pukista entistä suuremman kulttihahmon kaupungissa.

Toiseksi, Pukki teki kauden 20. osumansa ja rikkoi Shefki Kuqin suomalaispelaajien maaliennätyksen Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Championshipissä.

Lempinimellä ”Kosovon härkä” tunnettu Kuqi iski 19 kertaa kaudella 2004–05 juuri Ipswichille.


Epäilijöitä riitti, kun Pukki siirtyi kesällä Norwichiin. Kotkalaiskasvatti oli tehnyt hyvää jälkeä neljä edeltävää kautta tanskalaisessa Bröndbyssä, mutta harppaus kivikovaan Championshipiin oli suuri.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kannattajien täytyi googlata, kuka on tuntematon suomalaishankinta, ja jopa päävalmentaja Daniel Farke empi Pukin fyysisten ominaisuuksien riittävyyttä Englantiin.

Pukki on osoittanut mykistävällä tavalla epäilykset turhiksi. Aiemmin urallaan löysyydestä moititun kärjen fysiikka ja asenne ovat huippukunnossa. Pukin esitykset ovat pysyneet tasaisina hurjassa ottelutahdissa.

Vaikka Pukki on otsikoissa pitkälti osumistaan, hän ei ole vain yksipuolinen maalinsylkijä. Alkukaudella Pukki esiintyi kymppipaikalla ja sai monipuolisista ominaisuuksistaan hehkutusta Farkelta. Kun saksalaisvalmentaja siirsi hänet piikkiin, jälki on ollut tuhoisaa.


Pukin onnistuminen riisuu tyhjäksi yksipuoliset mielikuvat siitä, että täytyy olla tietynlainen pelaaja pärjätäkseen tietyssä sarjassa. Championshipistä elää mielikuva sarjana, jossa pärjäävät vain isokokoiset rappaajat. Sillä ei ole tekemistä todellisuuden kanssa. Kyseessä on kovatempoinen sarja, jossa on laaja kirjo erilaisia joukkueita.

Norwichin monipuolinen pallonhallintafutis sopii liukkaalle Pukille. Ipswich-ottelu näytti jälleen, miksi hänen vahvuutensa leimahtavat liekkeihin Farken alaisuudessa.

Pukki teki jo avausjaksolla oikeita liikkeitä ja haki aktiivisesti pystyjuoksuja vastustajan puolustuslinjan selustaan. Kun tarjoilu alkoi pelata toisella puoliajalla, jälki oli totutun tuhoisaa.

Pukki on 28-vuotias, joten hänellä on vielä erinomaisia pelivuosia edessä. Kautta on vielä 15 ottelua jäljellä, joten jopa 30 maalia on realismia nykytahdilla.

Suomalaispelaaja on jättänyt viimeksi nappulakengänjälkensä Valioliigan nurmille kaudella 2014–15, jolloin Jussi Jääskeläinen torjui West Hamin maalilla.

Uudet jäljet iskeytyvät ensi syksynä. Norwich johtaa parhaillaan Championshipiä ja vaikka nousua ei tulisi, Pukille riittää ottajia kesällä.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt