Arsenalin unohdettu puolisuomalainen pelaaja sai pitkästä aikaa vastuuta – ja kehuja

Carl Jenkinsonin nimi oli aikoinaan kaikkien suomalaisten jalkapalloihmisten huulilla.

Carl Jenkinson (oik.) vakuutti Vorskla Poltavaa vastaan.

29.11.2018 23:54

Vorskla–Arsenal 0–3

Suomalaisen äidin ja englantilaisen isän poika Carl Jenkinson pelasi Pikkuhuuhkajissa ja hänestä odotettiin A-maajoukkueen tulevaa pitkäaikaista oikeaa pakkia.

Vuonna 2011 Jenkinson siirtyi mahtiseura Arsenaliin ja sai heti vastuuta Valioliigassa sekä eurokentillä.

Silloin hän ryhtyi empimään maajoukkuevalintaansa. Syksyllä 2012 Englantia tuolloin valmentanut Roy Hodgson kutsui Jenkisonin Kolmen leijonan paitaan. Jenkinson pelasi yhden A-maaottelun Englannin riveissä, joka erittäin todennäköisesti jäi myös hänen viimeisekseen.

Jenkisonin ura alkoi nimittäin ensin polkea paikallaan ja sitten luisui jyrkkään alamäkeen. Viime kauden hän vietti lainalla toiseksi korkeimman sarjatason Birmingham Cityssä, jossa peliaika jäi loukkaantumisten ja kehnojen esitysten vuoksi vähäiseksi.

Kesällä 26-vuotias Jenkinson palasi Arsenaliin unohdettuna miehenä. Hän oli pelannut edellisen kerran Tykkimiesten paidassa marraskuussa 2016.

Nyt Jenkinson on kuitenkin pitkästä aikaa saanut vastuuta lapsuutensa suosikkiseurassa, tosin vasta niissä peleissä, joissa ykkösmiehiä lepuutetaan.

Hän pelasi 90-minuuttisen vasempana pakkina lokakuun lopussa liigacupissa, kun Blackpool kaatui 2–1. Tämän kuun alkupuolella Jenkinson sai tunnin peliaikaa Euroopan liigassa Sportingia vastaan (0–0) ja torstaina hän pelasi koko matsin topparina Kiovassa, jossa jatkopaikkansa jo varmistanut Arsenal kaatoi Vorksla Poltavan 3–0.

Carl Jenkinson on ollut Arsenalin pelaaja jo vuodesta 2011 lähtien.

Ukrainassa Jenkinsonin pelipaikka oli topparina. Hän sai esityksestään jopa ylistystä.

– Hän pelasi todella hyvin. Hän vei kaikki irtopallot, katkaisi vaaralliset hyökkäykset useaan otteeseen ja kerran jopa blokkasi Pavlo Rebenokin laukauksen sankarillisesti naamataulullaan, The Sun analysoi.

Arsenalin keskuspuolustus on ollut seuran murheenkryyni tällä kaudella. Ehkä Jenkinson saa jatkossa lisää tilaisuuksia manageri Unai Emeryltä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?