Eurosarjat

Jesse Joronen torjui ratkaisevan rankkarin! FC Kööpenhamina suomalaisen siivellä Euroopan liigaan

Julkaistu: , Päivitetty:

euroopan liiga
Jesse Jorosen ura FC Kööpenhaminassa on alkanut upeasti.
Maalivahti Jesse Joronen oli FC Kööpenhaminan sankari Euroopan liigan pudotuspelivaiheessa. 210 minuuttia eli kaksi täyttä ottelua ja jatko-ottelu tahkottiin maalitta kunnes FCK kaatoi italialaisen Atalantan rangaistuspotkukilpailun jälkeen 4–3.

Joronen torjui ratkaisevan rangaistuspotkun. Sen ampui Atalantan Andreas Cornelius, joka edusti vielä vuonna 2017 FCK:ta. Voitolla tanskalaisseura eteni Euroopan liigan lohkovaiheeseen.

Joronen on sinetöinyt itselleen nopeasti ykkösvahdin paikan Pohjoismaiden suurimmassa seurassa. Hän on pelannut europelien lisäksi neljä Tanskan liigan ottelua ja kerännyt otteistaan paljon kehuja. Jorosen urakehitys on ollut huimaa, sillä ennen viime kauden läpilyöntiä tanskalaisessa AC Horsensissa Joronen virui vuosien ajan brittiseura Fulhamin vaihtopenkillä. Hän siirtyi Tanskaan heinäkuussa 2017.

Tim Sparvin Midtjylland sen sijaan putosi lohkovaiheesta. Ruotsalainen Malmö oli vahvempi yhteismaalein 4–2. Malmössä torjuu lainalla Walter Viitala. Hän oli ottelussa vaihtopenkillä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Paulus Arajuuren Bröndby putosi lohkovaiheesta Jere Urosen Genkin käsittelyssä. Urosen edustama belgialaisjoukkue oli molemmissa otteluissa ylivoimainen. Torstaina se voitti 4–2 ja otteluparin yhteismaalit menivät Genkille peräti 9–4. Uronen syötti Mbwana Samattan 4–2-osuman 87. minuutilla. Uronen ja Arajuuri pelasivat kumpikin täydet 90 minuuttia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt