Eurosarjat

Onko tässä kauden kummallisin pelipaita? Venäläisseuran ”mattopaidan” taustalla omituinen tarina

Julkaistu:

Jalkapallo
Inspiraatio persoonalliseen pelipaitaan voi löytyä ihan mistä tahansa. Kysykää vaikka venäläisseura FK Rostovilta.
Jalkapalloseurojen pelipaidat noudattelevat tänä päivänä hyvin pitkälle totuttuja kaavoja. Samat värit ja kuvioinnit toistuvat kaudesta toiseen.

Aina silloin tällöin esille nousee kuitenkin hieman ”kokeellisempia” versioita. Varsinkin seurojen kolmos- ja nelospaidoissa suunnittelijoilla ja seuroilla on varaa hieman leikitelläkin.

Alkaneen jalkapallokauden vakuuttavin viritelmä lienee venäläisseura FK Rostovin nelospaita. Se on hyvä osoitus siitä, että inspiraatio voi löytyä mistä ja milloin tahansa. Rostovin tapauksessa inspiraation lähteenä oli niinkin yksinkertainen asia kuin matto, tarkemmin sanottuna koristeellinen persialainen matto.

Tältä näyttää FK Rostovin nelospaita:
Erikoisen paidan taustalta paljastuu erikoinen tarina. Joukkueen kannattaja nimittäin raahasi vanhan mattonsa stadionille viime sunnuntaina, kun Rostov kohtasi Venäjän liigassa Yeniseyn.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Muun muassa DailyMail kertoo, että fani oli remontoinut asuntoaan eikä ollut löytänyt vanhalle persialaismatolleen enää paikkaa. Hän oli sitten jostain syystä napannut sen mukaansa matsiin.

Rostov voitti sunnuntaisen ottelun lukemin 4–0 ja maalijuhlien ohella Rostovin sosiaalisen median tiimin huomio kiinnittyi katsomossa mattoa heilutelleeseen mieheen. Seuran virallisella Twitter-tilillä julkaistiinkin video mattomiehestä. Saatetekstinä kirjoitettiin, että mikäli julkaisu kerää 500 tykkäystä, matto laitetaan Rostovin toimistoon.
Tykkäysmäärä täyttyi nopeasti ja matosta tuli seuran ja kannattajien yhteinen vitsailun aihe. Siitä on julkaistu useita kuvia Rostovin Twitter-tilillä.
Hyvän onnen matto sitten myös pelipaitaan. Paidan kuvio mukailee mattoa, jonka fani raahasi mukanaan stadionille. Sitä on sosiaalisessa mediassa verrattu muun muassa lentävään mattoon.

Koska kyseessä on vasta nelospaita, mattopaitaa tuskin nähdään Rostovin pelaajien yllä kovinkaan monessa ottelussa. Se on joka tapauksessa kiinnittänyt laajasti huomiota. Omakseen sen saa noin 32 eurolla.

FK Rostov on aloittanut kautensa Venäjän korkeimmalla sarjatasolla mallikkaasti. Se on neljän ottelukierroksen jälkeen neljäntenä yhdeksällä sarjapisteellä. Liigan kärkipaikkaa pitää Pietarin Zenit 12 pisteellä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt