Eurosarjat

Huippuseura salasi futislupauksen sydänongelmat perheeltä – heräsi nyt koomasta yli vuoden jälkeen

Julkaistu:

Jalkapallo
Ajaxin superlupaus Abdelhak Nouri on herännyt koomasta.
Hollantilaisen suurseuran Ajaxin huippulupaus, 21-vuotias Abdelhak Nouri on herännyt oltuaan koomassa yli vuoden.

Hollantilainen Nouri lyyhistyi kentälle Ajaxin ja Werder Bremenin välisessä harjoitusottelussa viime vuoden heinäkuussa. Helikopterilla sairaalaan kiidätettyä Nouria pidettiin koomassa, ja hän selvisi hengissä. Hänellä kuitenkin diagnosoitiin vaikea aivovamma.


Nouri on hänen veljensä Abderrahimin mukaan nyt tajuissaan ja pystyy kommunikoimaan.

– Joulukuusta lähtien hän on osoittanut enemmän ja enemmän elonmerkkejä. Nyt hänen kanssaan pystyy kommunikoimaan jotenkin. Häntä voi pyytää avaamaan suutaan ja kohottamaan kulmiaan, ja hän tekee niin, veli kertoi hollantilaiselle NOS:lle Expressenin mukaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lyyhistymisen aiheuttivat sydänongelmat, joista Hollannin jalkapalloliitto ja Ajax olivat olleet tietoisia. Nourin perhe on kertonut, että he eivät tienneet asiasta mitään.

– Jos he olisivat tienneet, he olisivat vaatineet huolellisia ja säännöllisiä testejä riskien minimoimiseksi, perheen lakimies Khalid Kasem sanoi hollantilaiselle NRC-lehdelle tammikuussa.


Perhe on varma, että edistymisestä huolimatta Nouri ei pelaa enää koskaan jalkapalloa.

– Tilanne on nyt aiempaa parempi, ja hänen neurologinen tilansa on edistynyt muutaman kuukauden takaisesta. Fyysinen puoli on hankala, sillä hän ei pysty liikkumaan ja on täysin vuodepotilas. Hän pystyy liikuttamaan ainoastaan päätään, veli kertoi.

Lääkärit arvioivat vuosi sitten, että Nouri ei kävelisi tai puhuisi enää koskaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt