Eurosarjat

Puolustava mestari kompastui heti nelosdivarinipulle Saksan cupissa – Bayern tiukoilla pikkuseuran kanssa

Julkaistu:

Saksan Cup
Eintracht Frankfurt ei puolustanut Saksan cupin mestaruuttaan kauan.
Jalkapallon Saksan cupin avauskierroksella pääsivät pikkuseurat haastamaan suuria, ja se kaikista suurinkin oli vaikeuksissa. Bayern München selvitti tiensä jatkoon, kun tähtihyökkääjä Robert Lewandowskin maali upotti neljännen sarjatason Drochtersen/Asselin.

Bayern tuli peliin nimekkäällä avauskokoonpanolla, mutta sinnikäs kotijoukkue piti vieraansa maaleitta aina 81. minuutille asti. Puolalaistykki Lewandowski pääsi sitten jatkamaan vaihtomies Leon Goretzkan vedon Drochtersenin maaliin, ja Bayern säästyi nöyryytykseltä.

Drochtersen/Assel otti ”vuosisadan otteluunsa” vieraansa vastaan täyteen pakatulla stadionillaan Drochtersenissa. Kylässä asustaa 11 500 ihmistä, ja stadionilla oli 7 800 katsojaa. Drochtersenin valmentaja Lars Uderin mukaan tappio ei ollut tappio.

– Uskomaton ottelu. Ei tämä ollut tappio – emme koskaan uskoneet, että häviäisimme vain 0–1, Uder sanoi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Bayernin tuore luotsi Niko Kovac totesi, että tähtiryhmä osasi odottaa vaikeaa iltapäivää.

– Tällaista voi tapahtua cupissa. Vaikea peli, emme halunneet sellaista, mutta tiesimme, että näin voi käydä. Olimme liian hitaita, mutta tärkeintä on, että olemme jatkossa, Kovac jutteli.

800 kilometrin matkan Baijerista Drochterseniin matkanneet Bayern-fanit ”palkitsivat” suosikkinsa heittämällä kentälle vessapaperirullia ja rantapalloja, keskeyttäen pelin viideksi minuutiksi.

Niklas Moisander pelasi Werder Bremenin 6–1-voitossa Wormatia Wormsista. Leukaleikkauksesta toipuva Lukas Hradecky ei ollut mukana, kun Leverkusen haki hikisen 1–0-voiton viidennen sarjatason Pforzheimista.

Hradeckyn voimin viime kaudella cupin voittanut Eintracht Frankfurt ei puolustanut titteliään pitkään. Nelostason Ulm voitti vieraansa 2–1. Edellisen kerran puolustava mestari on pudonnut avauskierroksella vuonna 1996, jolloin Kaiserslautern karahti jo ensimmäiseen vastukseen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt