Eurosarjat

Skandaali Euroopan liigan ottelussa Itävallassa – tuomaria heitettiin tuopilla päähän: ”Hän sai 4–5 senttiä syvän haavan”

Julkaistu:

Jalkapallo
Ottelu pelattiin välikohtauksesta huolimatta loppuun.
Euroopan liigan 3. karsintakierroksen 1. osaottelu itävaltalaisen Sturm Grazin ja AEK Larnakan välillä sai ikävän sävyn, kun ottelun toista avustavaa erotuomaria heitettiin muovituopilla päähän kotijoukkueen kannattajien katsomonosasta.

Ruotsalainen avustava erotuomari Fredrik Klyver sai tuopista syvän ja runsaasti verta vuotavan haavan päähänsä.

– Hän sai neljä, viisi senttiä syvän haavan. Se piti ommella ja hänet vietiin sairaalaan, Ruotsin jalkapalloliiton erotuomarijohtaja Stefan Johannesson sanoi Aftonbladetille.

Ottelun ruotsalainen erotuomari Mohammed Al-Hakim keskeytti ottelun välikohtauksen jälkeen, mutta jatkoi sen loppuun. Välikohtauksen tapahtuessa ottelua oli pelaamatta reilut 10 minuuttia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Johannesson ihmetteli ratkaisua.

– Se oli Uefa, joka päätti siitä. Henkilökohtaisesti en ymmärrä päätöstä. Mohammedilla olisi ollut mahdollisuus kieltäytyä jatkamasta peliä, mutta hän on aika uusi kansainvälisissä ympyröissä, joten hänellä on vähän sananvaltaa. Voi vertailla Anders Friskiin, kun häntä heitettiin sytyttimellä Roomassa (Mestarien liigan ottelu 2004). Hän oli meritoitunut kansainvälinen erotuomari ja sanoi, ettei halua jatkaa peliä ja Uefa kuunteli häntä, Johannesson jatkoi.

Johannessonin mukaan ottelu olisi keskeytetty, jos se olisi pelattu Ruotsissa. Al-Hakim ei voinut itse kommentoida tapahtumia, koska Uefan säännöt kieltävät erotuomareita kommentoimasta otteluita.

AEK Larnaka voitti ottelun 2–0. Muovituoppi heitettiin kotijoukkue Sturm Grazin kannattajien katsomosta. Seura pyysi verkkosivuillaan tapahtunutta anteeksi. Uefa muistanee Sturm Grazia tapahtuneesta ainakin isoilla sakoilla.