Maajoukkuepakki Tuija Hyyrynen teki jatkosopimuksen Juventuksen kanssa – ”Tuntuu mahtavalta elää jalkapalloilijan unelmaa” - Eurosarjat - Ilta-Sanomat

Maajoukkuepakki Tuija Hyyrynen teki jatkosopimuksen Juventuksen kanssa – ”Tuntuu mahtavalta elää jalkapalloilijan unelmaa”

Tuija Hyyrynen allekirjoitti jatkosopimuksen Juventuksen kanssa.

Julkaistu: 28.7.2018 14:44

Tuija Hyyrysen ura jatkuu Italian suurseurassa.

Suomen naisten maajoukkueessa 98 ottelua pelannut Tuija Hyyrynen, 30, on solminut jatkosopimuksen Juventuksen kanssa. Uusi sopimus ulottuu kesään 2020 asti.

– Hienoa saada sopimusta jatkettua. Odotan innolla tulevaa Serie A -kautta ja Mestarien liigan pelejä. Jatkovuosi alkuperäisen kahden vuoden lisäksi oli molempien osapuolien toiveissa jo heti viime kauden jälkeen, Hyyrynen sanoo.

– Harjoituskausi on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin ja olemme treenanneet todella kovaa kaksi viikkoa. Sunnuntaina on ensimmäinen treenipeli unkarilaista (Ferencvaros) joukkuetta vastaan ja ensi viikolla lähdetään Englantiin pelaamaan harjoituspelit Arsenalia ja Chelsea vastaan.

Hyyrynen siirtyi Tanskan pääsarjaseura Hjørringistä vuosi sitten kesällä Juventukseen. Torinolaisseura perusti tuolloin naisten joukkueen ja avauskausi tuotti heti mestaruuden.

Juventus on vahvistanut joukkuetta ja taustaryhmäänsä merkittävästi alkavalle kaudelle.

– Tälle kaudelle joukkuetta on vahvistettu entisestään kovan luokan pelaajilla, ja joukkueen ympärillä pelaajia tukee 15 taustahenkilöä fysio- ja ravitsemusterapeutteineen, jotta joukkueesta saadaan kaikki potentiaali irti.

– Siirryimme Juventuksen miesten vanhaan harjoituskeskukseen Vinovoon, jossa käytössämme on oikeastaan kaikkea mitä pelaajana voin vain toivoa täydellisistä nurmikentistä punttisaleihin ja ravintolaan. Tuntuu mahtavalta elää jalkapalloilijan unelmaa seuraavat kaksi vuotta näin upeassa seurassa, Hyyrynen hehkuttaa.

Laitapakkina pelaavalla Hyyrysellä riittää maajoukkueessa haastetta vielä syksyn aikana, sillä Suomella on teoreettiset mahdollisuudet selviytyä MM-jatkokarsintaan. Jäljellä ovat vielä vierasottelut Espanjaa ja Itävaltaa vastaan. Mikäli Hyyrynen pelaa molemmissa otteluissa, hän saa täyteen 100 naisten maaottelun rajan. Samaan saavutukseen ovat yltäneet aiemmin Laura Österberg Kalmari, Sanna Valkonen, Jessica Julin, Anne Mäkinen, Anna-Kaisa Rantanen, Sanna Talonen, Katri Mattsson ja Anna Westerlund.

Juventuksessa pelaa Hyyrysen lisäksi myös toinen suomalaispelaaja, Sanni Franssi. Kuluvana kesänä useampi suomalaispelaaja on siirtynyt suurseuraan. Adelina Engman siirtyi Englannin mestarijoukkue Chelseaan ja Iina Salmi Hollannin hallitsevan mestarin Ajaxin riveihin.

Lisäksi Nora Heroum allekirjoitti sopimuksen AC Milanin kanssa. Milanolaisjätti otti haltuun Brescian sarjapaikan Italiassa. Heroum pelasi viime kaudella Bresciassa ja joukkue sijoitti sarjassa toiseksi Juventuksen jälkeen.

Klo 15.01: Lisätty Hyyrysen kommentit.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?