Eurosarjat

Cristiano Ronaldon siirrolla erikoinen seuraus – Fiatin tehtaalle lakko

Julkaistu:

serie a
Fiatin Melfin-tehtaan työntekijät ovat tyytymättömiä Cristiano Ronaldon Juventus-siirtoon.
Italialaisen autonvalmistajan Fiatin Melfin-tehtaan työntekijät ovat ilmoittaneet menevänsä lakkoon. Syynä on portugalilaisen tähtijalkapalloilijan Cristiano Ronaldon siirto Real Madridista torinolaisseura Juventukseen 117 miljoonalla eurolla.

Agnellin bisnesperheen omistaman Exorin on kerrottu maksaneen osan Ronaldon siirtosummasta. Exor on sekä Juventuksen että Fiat Chrysler Automobilesin emoyhtiö.

Työntekijöiden mukaan Exorin rahan tuhlaamista Ronaldoon on ”mahdotonta hyväksyä”.

Jo ennen siirron varmistumista ammattiliitto Unione Sindicale di Base uhkasi ryhtyä toimiin, mikäli yhtiö päättäisi sijoittaa rahaa Ronaldon siirtoon. Keskiviikkona liitto toteutti uhkauksensa ja julkaisi tiedotteen lakosta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tiedotteen mukaan työntekijöille on kerrottu, että ajat ovat kovat. Heille on luvattu, että valmistukseen saapuu uusi automalli, jota ei kuitenkaan ole kuulunut.

– Samalla, kun työntekijät ja heidän perheensä kiristävät vöitään, yhtiö päättää sijoittaa tuollaisen summan rahaa yhteen ihmiseen. Onko reilua, että yksi ihminen voi tienata miljoonia, kun tuhannet perheet eivät selviä edes puoleenväliin kuuta? tiedotteessa sanottiin Football Italian mukaan

Vuonna 1994 avatun Melfin-tehtaan verkkosivujen mukaan se tuottaa vuosittain yli 400 000 autoa. Eteläisessä Italiassa sijaitsevan tehtaan työvoima on kaiken kaikkiaan 12 000 henkeä.

Lakko alkaa tulevana sunnuntaina kello 22 ja päättyy ensi viikon tiistaina kello 18.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt