Pallokerho: Perparim Hetemaj avoimena urastaan ja elämästään – edesmenneen isän neuvo oli tärkeä vaikealla tiellä huipulle - Eurosarjat - Ilta-Sanomat

Pallokerho: Perparim Hetemaj avoimena urastaan ja elämästään – edesmenneen isän neuvo oli tärkeä vaikealla tiellä huipulle

Kuvituskuva
Julkaistu: 31.5.2018 14:58, Päivitetty 31.5.2018 15:14

Perparim Hetemaj haluaa pelata vielä kolme vuotta ulkomailla ja palata sitten Suomeen.

Perparim Hetemaj päätti reilu viikko sitten jo seitsemännen kautensa Italian pääsarjaseura Chievo Veronassa. Joukkueen avainpelaajan sopimus päättyi, ja hänen uransa saattaa jatkua muualla.

Hetemaj vieraili torstaina Pallokerhon studiossa. Liki puolitoista tuntia kestäneen haastattelun aikana hän kertoi avoimesti yhtä lailla perhe- kuin jalkapalloasioistaan.

Hetemaj myöntää, että on joutunut luopumaan paljosta saavuttaakseen unelmansa jalkapalloammattilaisen urasta. Hetemaj’n isä, vuonna 2010 menehtynyt Miftar, antoi nuorelle Perparimille ja tämän veljelle Mehmetille tärkeän neuvon vaikeasta matkasta huipulle.

– Isä sanoi aina, että maailmassa on niin paljon futareita, jotka haluavat huipulle. Jos luulette, että treenaatte paljon, miettikää, miten paljon he treenaavat. Voit aina tehdä enemmän, Hetemaj kertoo.

Lähetyksen aikana keskustellaan myös Hetemaj’n päätöksestä lopettaa maajoukkueura sekä hänen haaveistaan peliuran jälkeen. Hetemaj’n suunnitelmana on jatkaa vielä kolme vuotta maailmalla ja pelata sitten pari vuotta Suomessa. Sen jälkeen ”Perpa” haluaa valmentajaksi, ja nimenomaan Suomessa, ei ulkomailla. Hetemaj kertoo asioista, jotka olisivat hänelle valmentajana tärkeitä ja mitä hän tekisi toisin kuin mitä näkee nyt tehtävän.

Jos podcast-soitin ei näy selaimellasi, voit kuunnella lähetyksen tästä.