Lukas Hradecky siirtyy Bayer Leverkuseniin pitkällä sopimuksella – ”Täydellinen seuraava askel”

Huuhkajien maalivahti Lukas Hradecky siirtyy Bayer Leverkuseniin.

Lukas Hradecky torjui Eintracht Frankfurtin Saksan cupin voittoon viime viikonloppuna.

23.5.2018 12:00

Kolme kautta Eintracht Frankfurtin maalia vartioinut Lukas Hradecky, 28, siirtyy Bayer Leverkuseniin. Suomalaismaalivahdin sopimus ulottuu vuoteen 2023 asti.

– Leverkusen on täydellinen seuraava askel, jossa pääsen jatkamaan kehittymistäni taas tikapuun porras kerrallaan. Uusi maisema, uudet naamat, uudet koutsit tulevat varmasti saamaan minusta taas lisää irti, enkä malta odottaa treenien alkamista, Hradecky kommentoi siirtoaan Ilta-Sanomille.

Suomalaisvahti on useasti kertonut haluavansa pelata eurocupeissa. Ensi kaudella Leverkusen pelaakin Euroopan liigaa, joten Hradecky saa pukea torstaisin hanskat käteen.

Mestarien liiga on kuitenkin tavoitteena, niin hänellä kuin kunnianhimoisella seuralla – ja se on realistinen tavoite. Vuodesta 2010 alkaen Leverkusen on sijoittunut aina, yhtä ainoaa kevättä lukuun ottamatta, eurosijoille 2–5.

– Valitettavasti tulevana vuonna ei tiistaisin tai keskiviikkoisin pelata, mutta näen sen myöskin positiivisena asiana, että aloitetaan ensin torstaista. Minulla ei ole epäilystäkään, että tuolla potentiaalilla, mikä joukkueessa kytee, tullaan saavuttamaan isoja asioita tulevina vuosina. Cupin voittajahan sinne tulee tuomaan vähän voittamisen kulttuuria, Hradecky sanoi.

Hradecky päätti kolmivuotisen Frankfurt-taipaleensa Saksan cupin voittoon viime viikonloppuna.

– Kaksi peliä viikossa tulee olemaan minulle uusi haaste, joka tulee sopimaan kuin nenä päähän, pelaaminenhan on se hienoin asia jalkapalloilijan elämässä. Ainakin näin laiskemmanpuoleiselle treenaajalle maalissa, hän vitsaili.

Suomalaisvahdilla oli useampia vaihtoehtoja, mihin siirtyä. Hän sai yhteydenottoja ympäri Eurooppaa. Bundesliigassa hän on kuitenkin jo saavuttanut vakaan maineen ja kunnioitetun aseman, siksikin jatko Saksassa oli järkevä.

– En voisi olla enempää tyytyväinen ratkaisuuni. Saksassa jatkaminen oli isoin toivomukseni ja Leverkusen on jo pitkään halunnut minut, se merkitsi minulle myös paljon, Hradecky sanoi.

Suomalaisvahdista tulee näin Joel Pohjanpalon joukkuetoveri, tosin todennäköisesti vain vähäksi aikaa. ”Jolle” siirtynee kesällä muualle. Myös Bernd Leno, Leverkusenin viime kausien ykkösvahti, on lähtökuopissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?