Suomalaispelaajat juhlivat Tanskan mestaruutta – Teemu Pukin ura Bröndbyssä päättyi pettymykseen - Eurosarjat - Ilta-Sanomat

Suomalaispelaajat juhlivat Tanskan mestaruutta – Teemu Pukin ura Bröndbyssä päättyi pettymykseen

Tim Sparvin kausi Tanskassa päättyi mestaruusjuhliin Mitjyllandin kanssa.

Julkaistu: 21.5.2018 21:23

Tim Sparv oli isossa roolissa Midtjyllandin voittaessa Tanskan mestaruuden.

Teemu Pukin ja Paulus Arajuuren kausi Tanskan jalkapalloliigassa päättyi rajuun pettymykseen. Suomalaiskaksikon edustama Bröndby pelasi päätöskierroksella 1–1-kotitasapelin Aalborgia vastaan.

Samaan aikaa Midtjylland kaatoi kotonaan Horsensin 1–0, joten Tanskan mestaruus oli selvä. Bröndbyn tasatuloksen myötä tappiokin olisi pitänyt Midtjyllandin sarjan ykkösenä.

Suomen maajoukkuemies Tim Sparv pelasi Midtjyllandin riveissä koko ottelun.

Sparv oli päättyneellä kaudella isossa roolissa joukkueensa keskikentällä. Midtjyllandissa pelasivat suomalaisista myös Markus Halsti ja Kaan Kairinen, mutta heidän roolinsa jäi Sparvia selvästi pienemmiksi.

Halsti pääsi yhdeksässä liigaottelussa kentälle, ja Kairinen nähtiin tositoimissa vain kolmesti.

Ei sopua jatkosta

Pukille päätöskierros tiesi menestyksekkään ajanjakson loppua. Bröndby nimittäin toivotti ennen ottelua kotisivuillaan Pukille hyvää jatkoa.

Bröndbyn mukaan Pukin kanssa ei päästy jatkosopimuksen ehdoista yhteisymmärrykseen, joten hänellä on edessään maiseman vaihto.

Teemu Pukin maalirikas aikakausi Brönbyssä päättyi Tanskan liigan toiseen sijaan.

Tanskalaisseuran mukaan sopimusehtoja on yritetty sorvata puolitoista vuotta, mutta tulosta ei ole tullut.

– Kunnioitamme sitä ja siksi toivotamme Teemulle ja hänen perheelleen kaikkea hyvää tulevaisuuteen, Bröndbyn urheilujohtaja Troels Bech sanoi seuran kotisivuilla.

Pukki pelasi Bröndbyssä syksystä 2014. Hän oli seurassa aluksi lainapestillä skotlantilaisesta Celticistä, ja Bröndby käytti sopimuksessa olleen osto-option.

Suomalaishyökkääjä teki tällä kaudella 17 liigaosumaa ja oli maalipörssin kärkisijoilla.

Bröndby jäi Midtjyllandista lopulta neljä pistettä. Pientä lohtua joukkueelle toi Tanskan cupin voitto. Liigamestaruutta Pukki ei päässyt Bröndbyssä juhlimaan neljällä pelaamallaan kaudella.

Midtjylland nappasi seurahistoriansa toisen mestaruuden. Edellinen ykköstila oli vuodelta 2015.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?