Lukas Hradecky torjui jäähyväispelissään uransa suurimman voiton – ”Tarinalle täydellinen päätös” - Eurosarjat - Ilta-Sanomat

Lukas Hradecky torjui jäähyväispelissään uransa suurimman voiton – ”Tarinalle täydellinen päätös”

Lukas Hradecky kertoi Ilta-Sanomille tuoreeltaan tunnelmistaan voitetun cup-finaalin jälkeen.

Lukas Hradecky torjui Frankfurtin Saksan cupin mestaruuteen.

20.5.2018 2:17

– Onnistuihan se! Lukas Hradecky huudahti leveä virne kasvoillaan saapuessaan Ilta-Sanomien luokse haastattelualueelle.

Suomalaisvahdilla oli kädessään olutpullo – jo aika mones tänä juhlailtana. Saksan cup-voitto suursuosikista Bayernista 3-1-numeroin on hänen uransa suurin saavutus tähän mennessä.

– Ei tätä kunnolla vielä edes tajua! Iso hatunnosto kaikille, jotka olivat osa tätä joukkuetta. Tarinalle tässä seurassa tuli täydellinen päätös, Hradecky kuvaili fiiliksiään.

Kyseessä oli erityinen ottelu suomalaisvahdille: hänen viimeisensä Eintrachtissa, kolmen vuoden pestin päätökseksi. Jäähyväisiä 28-vuotias TPS-kasvatti ei kuitenkaan ehtinyt pelin aikana ajatella.

– En ajatellut ollenkaan sitä, että tämä on viimeinen pelini. Yritin vain pelata omaa peliä. Minulla ei ollut mitenkään hermostunut fiilis, koska tiesin, että tämä päättyy kuitenkin hyvin. Eintracht jää hyviin käsiin, seuraan tulee uusi hyvä maalivahti, ”Luke” kuvaili, ja lisäsi:

– Nyt on sanoinkuvaamaton fiilis! Halusin jättää tämän pokaalin jäähyväislahjaksi ja myös sen, että seura pääsee Eurooppaan. Hienoa, että se onnistui, ennen kaikkea faneille, jotka ovat meitä tukeneet hyvinä ja huonoina aikoina.

Itse finaaliottelu oli hyvin tiukka, ja suomalaisvahti myöntää, että onnella oli osansa. Aivan ottelun lopussa erotuomari tarkisti videolta tilanteen, jossa Frankfurtin Kevin-Prince Boateng osui rangaistusalueella Bayernin Javi Martinezia nilkkaan. Erotuomari päätti kuitenkin olla antamatta tilanteesta pilkkua.

– Monet olivat sitä mieltä, että se olisi ollut pilkku. Mutta erotuomari kävi itse tarkistamassa tilanteen videolta, ja päätös meni meidän suuntaan tällä kertaa. Pieni tuuri kuuluu asiaan – ei Bayernia voi voittaa ilman tuuria. Onneksi tähdet oli tänään kohdillaan meitä varten, Hradecky kuvaili.

Kun yliajan viime minuutilla Eintrachtin Mijat Gacinovic pääsi yksin läpi ja sijoittamaan pallon verkkoon 3-1-voittomaaliksi, Hradecky ryntäsi itsekin kentän toiseen päähän juhlimaan. Myös monet euforiset frankfurtilaisfanit hyppäsivät katsomosta kentän puolelle.

– Voitto merkitsee faneille niin huikean paljon... Niin paljon, ettei mellakkapoliisitkaan mahtaneet heille mitään, sinne vain ravasivat kentälle! Hradecky naurahti.

Hän nautti voitonjuhlista.

– Osa faneista tuli minua henkilökohtaisesti kiittämään, laitettiin parit otsahalaukset siihen. Ja huomenna Frankfurtissa varmasti tavataan vielä paljon enemmän faneja. Niistä tulee valtavat juhlat, varmaan saattue läpi kaupungin läpi tai jotain, saa nähdä sitten...

Nyt on juhlan aika, mutta samalla kunnianhimoinen vahti suuntaa katseensa jo tulevaankin:

– Tämä on varmasti urani suurin voitto! Mutta toivottavasti se urani kaikkein suurin peli tulee vielä jossain vaiheessa tulevaisuudessa. Hommat jatkuvat, haasteet jatkuvat, ei saa olla liian tyytyväinen, hän sanoi.

Silloin Eintrachtin ranskalaishyökkääjä Sebastien Haller saapuu paikalle, suihkun käyneenä, hienossa puvussaan:

– Mitä sinä teet, mies? Vauhtia, nyt lähdetään juhlimaan!

Hradecky nauraa, lupaa pistää vauhtia – mutta seuraavat toimittajatkin vielä odottavat. Cup-voittajalla riittää töitä: ensin haastattelutöitä, ja sen jälkeen rutkasti juhlimishommia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?