Eurosarjat

Gianluigi Buffon saattaa sittenkin jatkaa uraansa, mutta ei Juventuksessa

Julkaistu:

serie a
Gianluigi Buffon, 40, saattaa jatkaa fantastista uraansa.
Maalivahtilegenda Gianluigi Buffon esiintyi torstaina lehdistötilaisuudessa, jossa kertoi pelaavansa viimeisen ottelunsa Juventuksen paidassa.

Juventus eli Vanha rouva pelaa Serie A -kauden viimeisen ottelunsa lauantaina kotonaan, kun se kohtaa Hellas Veronan.

Buffon kuitenkin paljasti, että hän saattaa jatkaa uraansa. Hän kertoi tottuneensa taistelemaan isoista pokaaleista, eikä katsele pienempien haasteiden pariin. Joten jos ura jatkuu, Buffon pelannee ensi kaudella jossain muussa eurooppalaisessa suurseurassa.

Italialainen kertoi tekevänsä päätöksen ensi viikolla, kun on ehtinyt miettimään asiaa muutaman päivän ajan. Buffon myös sanoi, että oli jo päättänyt lopettamisestaan, mutta hiljattain tulleet merkittävät sopimustarjoukset ovat saaneet hänet pohtimaan tulevaisuuttaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Italialaistoimittaja Tancredi Palmerin mukaan Buffon sanoi lehdistötilaisuudessaan, että hän on saanut tarjouksia myös kentän ulkopuolisista tehtävistä. Merkittävin tällainen sopimustarjous on tullut Juventukselta.
Buffon myös pahoitteli sanojaan, jotka lausui Mestarien liigan puolivälierien jälkeen. Hän haukkui englantilaistuomari Michael Oliverin rajusti, kun tämä oli ajanut Buffonin punaisella kortilla suihkuun ottelusta Real Madridia vastaan.

– Jos olisin nähnyt tuomarin uudelleen, olisin antanut hänelle halauksen ja sanonut, että hänen olisi pitänyt miettiä tuomiotaan pidempään, Buffon sanoi BBC:n mukaan.


Juventus putosi Mestarien liigasta, kun Oliver antoi Real Madridille lisäajalla rangaistuspotkun. Buffon protestoi voimakkaasti ja sai punaisen kortin. Cristiano Ronaldo upotti pallon pilkulta maaliin, jonka ansiosta Real meni jatkoon yhteismaalein 4–3.

Buffon, 40, on pelannut Juventuksessa vuodesta 2001 lähtien. Parmassa vain 17-vuotiaana vuonna 1995 Serie A:ssa debytoinut Buffon on yhä historian kallein jalkapallomaalivahti. Hänet myytiin sadan miljardin liiran eli noin 51 miljoonan euron hintaan.

Buffon on maailmanmestari 2006 ja 9-kertainen Italian mestari. Mestaruuksia olisi 11, mutta Juventukselta vietiin kaksi mestaruutta (2005 & 2006) Calciopoli-skandaalin takia.

Buffon, Mauro Camoranesi, Pavel Nedved ja Alessandro Del Piero pysyivät seuralle uskollisina, vaikka Juventus pudotettiin Serie B:hen ja moni nimekäs pelaaja lähti joukkueesta.

Buffon on historian useimmin Italian maajoukkueessa esiintynyt pelaaja 176 ottelullaan. Hän ilmoitti lehdistötilaisuudessaan, ettei kaipaa jäähyväisottelua maajoukkueeltaan, sillä on parhaat pelinsä maalleen jo pelannut.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt