Eurosarjat

Saksan suurseura Lukas Hradeckyn kintereillä – Huuhkajien maalivahti ehdotti kahta kaljakoppaa käsirahana

Julkaistu:

Bundesliiga
Huuhkajien ykkösvahti tekee lähiviikkoina ratkaisuja tulevaisuudestaan.
Suomen maajoukkueen ja Eintracht Frankfurtin maalivahti Lukas Hradecky pelaa uransa kenties tärkeintä kevättä.

28-vuotias Luke kuuluu jälleen Bundesliigan parhaimpiin maalivahteihin, ja koska hänen sopimuksensa Frankfurtissa päättyy kesällä, edessä on päätös seuraavasta askeleesta.

– Isot seurat ovat olleet yhteydessä, joten totta kai se osoittaa, että hommat ovat sujuneet. Vielä mietin, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Seuraava sopimus on urani tärkein, Hradecky sanoi Ilta-Sanomille sunnuntaina Dortmundissa, jossa Eintracht hävisi niukasti 2–3.

Juuri Borussia Dortmundin on kerrottu olevan kiinnostunut Hradeckysta. Arvostettu saksalaislehti Kicker kertoi suurseuran ottaneen yhteyttä suomalaisvahdin edustajiin.

Hradecky ei kiellä, eikä myönnä asiaa:
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Tämmöisen tappiopelin jälkeen en voi lähteä tuota kommentoimaan. Alkavat miettiä, että sehän päästi maalit tahallaan, hän naurahtaa.

Viimeisen vuoden sisällä Hradecky on yhdistetty huhuissa jo moneen suurseuraan, Dortmundin lisäksi Bayerniin, Juventukseen, Benficaan ja Leverkuseniin.

– Kai se kertoo siitä, että osaan jotakin maalinsuulla. Olen pelannut kolme hyvää vuotta Bundesliigassa, yrittänyt saada jalkaa ison maailman jalkapalloon ja pysynyt onneksi terveenä. Nyt yritän tehdä mahdollisimman oikean päätöksen, hän summaa.

Tuon päätöksen teossa TPS:n kasvatti keskittyy tiettyihin kriteereihin:
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Europelit painavat totta kai, ne olisi kiva kokea. Mutta on muitakin tärkeitä asioita kuten sopimuksen kesto ja myös taloudellinen puoli. Penkillä en jaksa istua, joten pääasia on, että minulla on realistiset saumat pelata ykkösvahtina, Hradecky kertoo.

Viikonloppuna huumorintajuinen suomalaisvahti heitti dortmundilaisen Ruhr Nachrichtenin haastattelussa, että kaksi kaljakoppaa käsirahana saattaisivat vakuuttaa hänet siirrosta Dortmundiin.

– No, olihan se vähän läpällä heitetty. Mutta jos joku hyvä tsekkiläinen olut löytyisi... Hradecky nauraa.

Vakavammin hän myöntää, että päätös tulevasta lähenee. Eintrachtissa jatkaminenkin on yhä vaihtoehto, varsinkin jos seura yltää Mestarien liigaan. Erinomaista kautta pelaavat frankfurtilaiset ovat viidensiä, vain kahden pisteen päässä Mestarien liigaan oikeuttavasta neljännestä sijasta.

– Voi olla, että jään, voi olla, että matka jatkuu. Tämä on ihan normaalia futismaailmassa, että pelaaja yrittää löytää parhaan vaihtoehdon. Ehkä se suututtaakin joitakin, olen huomannut sen sosiaalisessa mediassa, Hradecky myöntää.

Eintracht ei ole vielä painostanut Hradeckya tekemään päätöstä jatkostaan, joten suomalaisvahdilla ei ole suurta kiirettä. Viikon päästä alkava maaottelutauko tuo hänelle kuitenkin tilaisuuden pohtia tulevaa.

– Silloin on varmasti vähän aikaa hengittää ja miettiä asioita. Varmasti kysyn Niemen Antin mielipidettäkin, hän on ollut tärkeä mentori urallani. Sitten yritän tehdä päätöksen, mahdollisimman aikaisin. Ja tietysti mahdollisimman oikean, Hradecky sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt