Eurosarjat

Seurapomo hyökkäsi kentälle aseistettuna raivon vallassa – uhkaili erotuomaria Kreikassa

Julkaistu:

Jalkapallo
Liikemies ja poliitikko Ivan Savvidis pelästytti käytöksellään.
Kreikan jalkapallon pääsarjassa tapahtui kummia sunnuntain kuumassa ottelussa, jossa kohtasivat arkkiviholliset PAOK FC ja AEK Ateena. Ottelu päättyi pistejakoon 0–0.

Kotijoukkue sai pallon maaliin kiihkeän kamppailun viime hetkillä, mutta ottelun erotuomaristo hylkäsi Fernando Varelan osuman paitsion vuoksi. Joidenkin tulkintojen mukaan erotuomarit ehtivät ensin hyväksyä maalin, mutta tulivat AEK:n pelaajien protestitulvan keskellä vikkelästi toisiin ajatuksiin.

PAOK:n leiri raivoistui tilanteesta.

Seuran omistaja ja puheenjohtaja Ivan Savvidis ryntäsi katsomosta viheriön puolelle toisen kerran saman ottelun aikana ja esiintyi uhkaavasti oikeudenjakajien suuntaan. Hän marssi kentälle turvamiestensä kera.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Mikä hurjinta, Savvidis kantoi mukanaan käsiasetta. Hän ei kuitenkaan tarttunut pyssyyn kentän puolella, vaan se pysyi kotelossa miehen lanteilla.

Kentälle syntyi nopeasti täysi kaaos ja ottelu piti keskeyttää. Sitä ei koskaan jatkettu loppuun asti. Pelaajat juoksivat tapahtumien keskipisteestä turvaan pukuhuoneisiin.

Poliisin ja turvamiesten piti laittaa aikoinaan Neuvostoliiton armeijassa vaikuttanut 58-vuotias ojennukseen. Georgiassa syntynyt Savvidis tunnetaan paitsi vauraana liikemiehenä myös poliitikkona.

Daily Mailin mukaan AEK:n valmentaja Manolo Jimenez ilmoitti, että Savvidis olisi uhannut päätuomari Giorgos Kominisia verbaalisesti poikkeuksellisen rajusti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Emme tienneet, onko hänellä asetta, mutta sitten näimme sen. Aivan kuin hän olisi liikuttanut kättään lantionsa suuntaan kuin asettaan tavoitellen, Cadena SER:iä siteerannut brittilehti kertoi.

– Hän uhkasi aivan edessäni seisonutta erotuomaria. Tulkkini mukaan hän ilmoitti, että päiväsi erotuomarina ovat luetut.

Kreikkalaista SDNA:aa siteeranneen Aftonbladetin mukaan hän uhkaili myös AEK Ateenan johtoportaaseen kuuluvaa Vassilis Dimitriadisia.

Katsojat poistuivat paikalta vasta pari tuntia sen jälkeen, kun ottelu oli päättynyt. Oli pitkään epäselvää, että hyväksytäänkö PAOK:n tekemä maali sittenkin.

PAOK on Kreikan pääsarjassa kolmantena viisi pistettä sen keulaporukan AEK Ateenan takana. Mikäli PAOK olisi voittanut sunnuntaina pelatun kamppailun, sen mahdollisuudet mestaruuteen olisivat huomattavasti paremmat kuin tuoreen tasapelin jälkeen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt