”Tänään ei ole värejä, vain syvää surua” – Jalkapallomaailma järkyttyi Davide Astorin kuolemasta, Serie A:n ottelut peruttu - Eurosarjat - Ilta-Sanomat

”Tänään ei ole värejä, vain syvää surua” – Jalkapallomaailma järkyttyi Davide Astorin kuolemasta, Serie A:n ottelut peruttu

Maailman jalkapalloyhteisö suree 31-vuotiaana menehtynyttä Davide Astoria.

4.3.2018 16:49

31-vuotiaan Davide Astorin kuolema on järkyttänyt syvästi jalkapalloyhteisöä ympäri maailman. Serie A -joukkue Fiorentinan kapteeni löydettiin sunnuntaina kuolleena hotellihuoneesta Udinesesta.

Fiorentina oli kaupungissa vieraspelimatkalla. Joukkueen oli tarkoitus kohdata sunnuntaina Udinese, mutta Astorin kuoleman myötä ottelu on ymmärrettävästi siirretty tuonnemmaksi.

Italialaisen Gazetta dello Sportin mukaan Astori kuoli nukkuessaan. Seuran mukaan kuolinsyy oli äkillinen sairaus, italialaismediassa on spekuloitu sydänkohtauksen mahdollisuutta.

Serie A:n kaikki sunnuntaiksi tarkoitetut ottelut on siirretty myöhempään ajankohtaan. Myös Serie B:n otteluita on siirretty.

Liiga ilmoitti päätöksestä Twitter-tilillään.

– Järkyttyneinä traagisesta uutisesta, koko Serie A -perhe on tiiviisti Davide Astorin ja Fiorentinan tukena. Kaikki tämän päivän ottelut on peruttu surunilmaisuna, viesti kuului.

Astorin kuolema on lähettänyt shokkiaaltoja ympäri jalkapallomaailmaa. Esimerkiksi Twitterissä Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa, Euroopan jalkapalloliitto Uefa ja Italian maajoukkue sekä lukuisat jalkapalloseurat ovat esittäneet surunvalittelunsa Astorin läheisille ja Fiorentinalle.

– Tänään ei ole värejä, vain syvää surua. Juventus ilmaisee osanottonsa Davide Astorin perheelle ja Fiorentinalle, kuuluivat esimerkiksi Serie A -joukkue Juventuksen surunvalittelut.

Tieto kuolemasta viime hetkillä ennen ottelua

Genoan ja Cagliarin oli tarkoitus kohdata sunnuntaina Italian aikaa kello 12.30 alkavassa ottelussa. Joukkueiden pelaajat olivat jo kentällä lämmittelemässä ja fanit katsomossa, kun tieto Astorin kuolemasta ja ottelun peruuntumisesta tuli.

Stadionilta otetut valokuvat paljastavat pelaajien ja katsojien järkytyksen.

Italialaistuomari Fabrizio Pasqua (oik.) kertoi Astorin kuolemasta otteluun valmistautumassa olleille Genoan ja Cagliarin pelaajille.

Katsojat poistuivat stadionilta järkyttyneinä.

Astori aloitti ammattilaisuransa vuonna 2006 AC Milanissa, jossa hän ei kuitenkaan saanut peliaikaa. Lainapestien jälkeen hän siirtyi juuri Cagliareen, jonka paidassa hän pelasi yhteensä 174 ottelua.

Cagliari muisti entistä pelaajaansa koskettavassa päivityksessä.

– Toteutit unelmiasi meidän paidassamme. Olit meidän rohkea kapteenimme. Sait meidät rakastamaan itseäsi, Cagliarin Twitter-tilillä kirjoitettiin.

Maalivahtilegenda Gianluigi Buffon kirjoitti Instagram-tilillään tunteikkaan viestin Astorin muistoksi. Buffon kertoi, ettei hän tavallisesti ilmaise suruaan julkisesti, mutta päätti nyt tehdä poikkeuksen.

– Sinun pieni tyttäresi ansaitsee tietää, että hänen isänsä oli kaikilla mahdollisilla tavoilla täydellinen henkilö. Olit upea esimerkki menneestä maailmasta, jolloin altruismi, eleganssi, koulutus ja muiden kunnioittaminen olivat tärkeimpiä arvoja. Olit yksi upeimmista tapaamistani ihmisistä, Buffon kirjoitti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?