Eurosarjat

Petteri Forsellia tavoitellut KuPS jäi nuolemaan näppejään

Julkaistu:

JALKAPALLO
Huuhkajissakin pelannut Petteri Forsell palaa Puolaan.
Puolan toiseksi korkeimman sarjatason Miedź Legnica ilmoitti perjantaina Petteri Forsellin solmineen seuran kanssa 1,5 vuoden sopimuksen.

Legnica oli Forsellin agentin Jonne Lindblomin mukaan kiinnostunut Forsellista siitä lähtien kun kävi ilmi, ettei hän jatka uraansa ruotsalaisessa Örebrossa. KPV:n kasvatti jäi penkkimiehen rooliin viime kaudella pelaten kesästä lähtien vain reilut 40 minuuttia kahdeksassa Allsvenskanin ottelussa.

Forsellin edellinen visiitti Legnicassa sujui loistavasti. Kovapotkuinen pelaaja teki kaudella 2016–17 13 maalia ja sijoittui sarjan maalitilastossa viidenneksi. Forsell siirtyi Legnicaan ensimmäisen kerran helmikuussa 2016 IFK Mariehamnista.

Tuon nappikauden jälkeen Forsell solmi kolmen vuoden sopimuksen maan pääsarjassa pelaavan Cracovian kanssa. Asiat menivät kuitenkin täysin päinvastaisesti kuin mitä Forsell ja Lindblom olivat uskoneet.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Forsell lähti Cracoviasta riitaisasti, kun seura ilmoitti yllättäen hänelle pian sopimuksen solmimisen jälkeen, ettei suomalaiselle olekaan käyttöä. Joukkue sulki Forsellin kokonaan ulos toiminnasta.

Syynä tilanteen syntymiseen oli Cracovian päävalmentajavaihdos. Uusi luotsi Michal Probierz ei kokenut tekevänsä Forsellilla mitään, vaan halusi tuoda omia pelaajiaan seuraan.

Lindblomin mukaan ikävä kokemus Cracovian kanssa valmisti sekä häntä että pelaajaa ottamaan asioista mahdollisimman hyvin selvää ennen sopimuksen solmimista, vaikka Legnica onkin tuttu seura.

– Sen mitä opimme Puolan-seikkailuista oli se, että Legnicassa oli vaihtunut valmentaja sen jälkeen, kun Petteri pelasi siellä viimeksi. Halusimme selvittää, että nimenomaan valmentaja haluaa hänet sinne, Lindblom sanoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kuten kaikki tietävät, Petteri on taiteilija, ja jos sitä ei osaa hyödyntää, hänestä ei saa täyttä hyötyä. Kävimme paljon keskusteluja Legnican kanssa ja lopulta kävi ilmi, että valmentaja halusi hänet sinne kovasti ja joukkueella on tarkoitus nousta ensi kaudeksi liigaan.

Tällä hetkellä sarjanelosta Legnicaa valmentaa puolalainen Dominik Nowak.

Forsell kiinnosti myös muita seuroja, ja osan kanssa Lindblom neuvottelikin. Mukana tarjouskisassa oli myös Veikkausliigan viime kauden hopeamitalisti Kuopion Palloseura, joka todella halusi Forsellin riveihinsä, mutta jäi lopulta nuolemaan näppejään.

– Sitä pohdittiin pitkään. He (KuPS) tekivät hyvin selväksi, että Petteri olisi saanut ison roolin. Petteri halusi jatkaa ulkomailla ja koimme, että Legnica oli niistä tarjouksista se paras mahdollinen.

Legnica olisi Lindblomin mukaan ottanut Forsellin takaisin jo viime kesänä Cracovian kanssa käyneiden sotkujen jälkeen. Silloin agentilla ja pelaajalla oli käsitys, ettei Legnican joukkue välttämättä ole tarvittavan kilpailukykyinen. Nyt tilanne on eri.

– Nyt he ovat osoittaneet, että pystyvät taistelemaan noususta. Toivon, että he pääsevät tavoitteeseen Petterin avulla. Petterillä on vielä paljon näyttöhaluja Puolassa.

– Hommat menivät Cracovian kanssa niin huonosti, ja se aiheutti meille paljon harmia. Monet Ekstraklasan (pääsarjan) seurat olivat todella kiinnostuneita hänestä talven aikana, mutta veikkaan kaikkien niiden Cracovian lausuntojen tuoneen painetta, Lindblom sanoo ja jatkaa:

– Jos hommat eivät olisi toimineet, seurat pelkäisivät saavansa paljon huonoa julkisuutta. He eivät uskaltaneet ottaa riskiä.

Lindblom kertoo Forsellin puhkuvan intoa ja loistaneen fyysisissä testeissä.

Puolan ykkösliigan kevätkausi käynnistyy maaliskuun alussa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt