Eero Markkanen siirtymässä Tanskaan – agentti kertoo, mikä Saksassa meni pieleen

Saksalaisseura Dynamo Dresdenin kanssa sopimuksensa purkanut Eero Markkanen on siirtymässä seuraavaksi Tanskaan, kertoo hyökkääjän agentti.

Eero Markkanen on siirtymässä Tanskaan.

12.1.2018 18:02 | Päivitetty 12.1.2018 18:42

Saksan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Kakkosbundesliigassa pelaava Dynamo Dresden ilmoitti perjantaina purkaneensa suomalaishyökkääjä Eero Markkasen sopimuksen yhteisymmärryksessä.

Markkanen, 26, pelasi Saksassa lainasopimuksella elokuusta lähtien ruotsalaisesta emoseurastaan AIK:sta. Kärkimiehen oli tarkoitus pelata Dresdenissä kesään ulottuva loppukausi.

Jyväskyläläisen Markkasen agentin Jonne Lindblomin mukaan pelaajan uusi seura selviää maanantaina. Joukkueen nimeä Lindblom ei halunnut kertoa, mutta paljasti maan.

– Voin sanoa, että hän menee Tanskaan. Sieltä oli kaksi tarjousta, ja näistä sitten valittiin se, joka koetaan parhaaksi Eerolle siinä mielessä, että tulee vastuuta, Lindblom kertoi.

Skandinaavilähteiden mukaan Tanskan pääsarjaseura Randers FC etsii isokokoista hyökkääjää. Seurasta lähti hiljattain hyökkääjä Victor Lundberg Ruotsin Allsvenskanissa pelaavaan BK Häckeniin.

– Uskomme tämän olevan sellainen paikka, missä hän toivottavasti pääsee isoon rooliin, pystyy sitä kautta auttamaan joukkuetta ja saamaan oman uransa oikeille raiteille. Meillä oli kovat odotukset Saksan suhteen, mutta se ei valitettavasti toiminut.

Lindblomin mukaan Markkasen aikomuksena ei missään vaiheessa ollut palata AIK:hon, eikä ruotsalaisjätin leirissäkään näytetty ajateltavan niin. AIK:n urheilujohtaja Björn Wesström kertoi joulukuun lopulla Fotbollskanalenille, ettei usko Markkasen palaavan seuraan ennen kesää.

Kiteytettynä Dresdenin ja Markkasen tiet erosivat suomalaisen liian vähäiseksi jääneestä vastuusta kentällä. Markkanen pelasi lainapestinsä aikana vain vaivaiset 49 minuuttia kolmessa ottelussa.

Sopimuksen purkuun päädyttiin pitkän prosessin kautta. Lindblomin mukaan tilanne oli vielä vuodenvaihteessa se, ettei Dresden halunnut purkaa Markkasen lainasopimusta.

Kissa pöydälle jo marraskuussa

Lindblom tapasi Dresdenin edustajat Lontoossa marraskuun alussa. Silloin hän nosti ensimmäisen kerran esiin olevansa huolestunut Markkasen tilanteesta, kun suojatti ei näyttänyt saavan kunnon mahdollisuutta kentällä.

– Silloin sovimme, että katsotaan kuukauden päästä, miten homma kehittyy. Silloin hekin, urheilutoimenjohtaja ja pääkykyjenetsijä, ihmettelivät sitä, miksi Eero ei pääse pelaamaan enempää, koska hän oli ollut treeneissä todella hyvä, Lindblom kertoo.

Muutosta Markkasen tilanteessa ei tapahtunut, ja Lindblom otti asian uudestaan esille joulukuun alussa.

– Silloin he sanoivat, mitä haluavat Eerolta ja kertoivat hänen parantaneen treeneissä koko ajan.

Uwe Neuhaus on Dynamo Dresdenin päävalmentaja.

Toimenpiteisiin tartuttiin kunnolla joulutauon alettua, kun valmentaja Uwe Neuhaus ei vieläkään suonut Markkaselle vastuuta. Siinä vaiheessa Lindblom ja Markkanen näkivät parhaaksi päättää lainasopimus ja etsiä uutta seuraa.

– Aluksi he yrittivät puhua meitä ympäri, että Eero jäisi sinne koko kaudeksi, mutta kyllä he sitten ymmärsivät riskit Eeron kannalta. Jos hän istuu vuoden penkillä eikä pelaa, eivätkä he (Dresden) käytä osto-optiota kesällä ja Eerolla on siinä vaiheessa puoli vuotta sopimusta AIK:n kanssa jäljellä, siinä ei ollut järkeä jatkaa, Lindblom linjaa.

Erityisesti Lindblomia ihmetyttää se, miten Dresden hoiti Markkasen tilanteesta tiedottamisen. Seura uutisoi aiemmin tällä viikolla verkkosivuillaan, että Markkanen oli jättänyt luvatta saapumatta joukkueen harjoitusleirille Espanjaan.

Lindblomin mukaan Dresden yritti saada Markkasta mukaan Espanjaan, jotta suomalaiskärki mahdollisesti muuttaisi mielensä lähtöhaluistaan. Markkanen jäi kuitenkin Saksaan keskustelemaan seurajohdon kanssa tilanteestaan.

Ikäviä uutisia

Lopulta Dresden tuli tilanteessa vastaan. Seura antoi Lindblomille viime sunnuntaihin asti aikaa löytää Markkaselle uuden seuran.

– Silloin meillä oli yksi seura, jonka piti tehdä tarjous, mutta he joutuivat pyytämään pari-kolme päivää lisäaikaa. Ilmoitin Dresdenille sunnuntaina, että tarvitsisimme lisää aikaa ja kysyin, miten toimitaan. Sitten tuli maanantaiaamuna viesti, jossa sanottiin, että Eeron kannattaisi tulla (Espanjaan), mutta soitamme sinulle ja palaamme asiaan, Lindblom selittää.

Mitään ei kuitenkaan kuulunut. Tiistai-iltapäivänä Lindblom ällistyi, kun Dresden väitti sivuillaan Markkasen rikkoneen sääntöjä ja harkitsevansa oikeustoimia, kun pelaaja ei saapunut Espanjaan.

Ilmoitus sai niin Markkasen kuin Lindblomin näyttämään huonolta.

Lindblom ei pysty käsittämään seuran toimintaa, mutta huomauttaa, ettei enää kanna kaunaa.

– Minusta se oli pöyristyttävää. Odotamme heidän yhteydenottoaan, ja yhtäkkiä luemme heidän sivuiltaan tällaisen uutisen. Mutta loppujen lopuksi saimme purettua sopimuksen yhteisymmärryksessä. Nyt Eero pakkailee kamojaan ja näillä näkymin uuden seuran lääkärintarkastus on maanantaina.

Ihan ilmaiseksi Dresden ei lainamiehestään etuajassa luopunut.

– Koska Dresden maksoi tietyn lainasumman AIK:lle, he halusivat osan sijoituksestaan takaisin. Löysimme siihen ratkaisun ja kaikki on tällä hetkellä selvillä, Lindblom kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?