Robin Lodilla palkkarästejä Kreikassa – nyt tuli takaraivoon rivi tikkejä - Eurosarjat - Ilta-Sanomat

Robin Lodilla palkkarästejä Kreikassa – nyt tuli takaraivoon rivi tikkejä

Robin Lodilla on palkkarästejä Kreikassa.

Julkaistu: 11.1.2018 17:43

Kreikkalaisjätti Panathinaikos saattaa myydä Robin Lodin tammikuussa tervehdyttääkseen talouttaan.

Robin Lodin uran seuraavat askeleet ovat vielä hämärän peitossa. Suomen jalkapallomaajoukkueen keskikenttäpelaajan sopimus kreikkalaisen suurseuran Panathinaikosin kanssa ulottuu kesään saakka, mutta jatko helleeniryhmän paidassa jo tammikuun jälkeen on kaikkea muuta kuin varmaa.

Panathinaikos rämpii taloudellisissa vaikeuksissa ja tarvitsee kipeästi rahaa tervehdyttääkseen taloudellista tilannettaan. Seuran suurin sauma saada mammonaa mahdollisimman nopeasti on myydä sopimuksen alaisia pelaajia tammikuun siirtoikkunassa.

Ei yllättäisi, jos ateenalaisseura kartoittaisi ottajia kolmatta kauttaan Kreikassa pelaavalle Lodille, joka on vakiinnuttanut paikkansa joukkueen avainpelaajana.

– Sopimukseni loppuu kesällä, eikä uutta ole ainakaan vielä kirjoitettu. Seura yrittää ehkä myydä lisäkseni monia muitakin, kun talousasiat ovat vähän huonommassa hapessa, Lod sanoi Ilta-Sanomille.

Veikkausliigan vuoden pelaajaksi HJK:ssa 2014 valittu Lod ja Panathinaikos ovat keskustelleet aiemmin suullisesti jatkosopimuksestakin. Uusi kontrahti ei kuitenkaan vaikuta kovin todennäköiseltä mahdollisuudelta, kun ottaa seuran heikon taloustilanteen huomioon.

Robin Lod (vas.) toissa syksynä kaksinkamppailussa Heiko Westermannin (oik.) kanssa.

Lod, 24, on suunnannut keskittymisen vain pelaamiseen, vaikka Panathinaikosin rahaongelmat ovat nousseet esiin myös konkreettisesti. Palkat ovat tulleet pelaajille usein myöhässä.

Lodin mukaan hänellä on tälläkin hetkellä rästejä ”jonkin verran”, mutta ei tee siitä haastattelun aikana numeroa.

HJK:sta Panathinaikosiin kesällä 2015 siirtynyttä Lodia on viety ulkomaalaislähteissä mm. Englannin Championshipin Bristol Cityyn sekä Belgian liigaan Genkiin ja Standard Liégeen. Bristol Postin mukaan Panathinaikos saattaisi olla valmis myymään runkopelaajansa sumujen saarille 500 000 eurolla.

Pitivät huhut paikkaansa tai eivät, on selvää, että Panathinaikos tarvitsee tuloja. Lod sekä brasilialaistoppari Rodrigo Moledo, jonka sopimus päättyy niin ikään kesällä, ovat seuran potentiaaliset suuret tulonlähteet.

– En ole hirveästi ehtinyt ajatella asioita. Kun tulee oikeasti konkreettista kiinnostusta ja tiedetään enemmän, sen näkee silloin, Lod kuittasi häneen kohdistuneet huhut.

Robin Lod siirtyi keväällä 2015 HJK:sta Kreikkaan.

Joidenkin seurojen kiinnostus on kirinyt Huuhkajien hyväpotkuisen runkopelaajan korviin, mutta erittelemään hän ei joukkueita ala. Toistaiseksi mitään ei ole lyöty lukkoon.

Rankka viikonloppu: Viisi tikkiä ja aivotärähdys

Sunnuntaina Lod joutui tulemaan vaihtoon Kreikan liigan ottelussa pakon sanelemana jo tauolla, kun Panathinaikos pelasi kotonaan Plataniasia vastaan.

Tilanne vaikutti vakavalta, mutta suomalainen selvisi tilanteesta onneksi säikähdyksellä – ja muutamalla tikillä.

– Päät kolahtivat vastustajan kanssa yhteen, ja takaraivoni aukesi. Puoliajalla tulin vaihtoon. Olin sen verran sekavassa tilanteessa, että sairaalan kautta mentiin kotiin. Viisi tikkiä tuli ja pieni aivotärähdys, Lod selvitti.

Vamman takia oli fiksuinta huilata varotoimenpiteenä keskiviikkoillan Kreikan cupin ottelu Lamiaa vastaan.

Lauantaina Lod uskoo jo olevansa pelikunnossa, kun Superliigan yhdeksäntenä majaileva Panathinaikos pelaa vieraissa vain pisteen perässä olevaa Levadiakosia vastaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?