Eero Markkasen tilanne Saksassa hankaloitui – seura syyttää sopimusrikkeestä ja uhkaa oikeudella

Julkaistu:

JALKAPALLO
Seura syyttää suomalaishyökkääjää luvattomasta poissaolosta.
Suomalaishyökkääjä Eero Markkasella on meneillään vaikeat ajat. Kesällä toteutunut lainasiirto Saksaan Dynamo Dresdeniin osoittautui pettymykseksi, sillä peliaika Saksan kakkosliigassa jäi minimaaliseksi.

Joulukuun lopulla saksalaislehti Kicker kertoi, että Dresden olisi valmis purkamaan Markkasen lainasopimuksen. Markkanen kertoi pettyneenä viime viikolla Ilta-Sanomissa, että hän luki seuran aikeista lehdestä. Nyt saaga on saanut uuden käänteen.

Dynamo Dresden kertoo nyt verkkosivuillaan, että Markkanen on jäänyt luvatta pois joukkueen Espanjan-leiriltä, joka pidetään parhaillaan Marbellassa. Dynamon urheilupomo Ralf Minge vihjailee, että poissaolo johtaisi oikeuskäsittelyyn.

– Olemme tarjonneet erilaisia vaihtoehtoja Eeron tilanteeseen, mutta hän tai agenttinsa eivät ole niitä hyväksyneet. Meillä on ongelma, mutta ikävä kyllä ratkaisua ei ole löytynyt. Olemme tulleet siihen tilanteeseen, että mietimme nyt mahdollisia oikeudellisia toimia, Minge sanoo seuran verkkosivuilla.

Markkanen pelaa Saksassa lainasopimuksella ruotsalaisseura AIK:sta. Laina ulottuu kesään asti.

Markkasen agentti Jonne Lindblom kiistää verkkosivusto Fotbollskanalenin haastattelussa Dresdenin väitteet.

– Asiat eivät ole ihan niin kuin he sanovat. Eero on nyt Dresdenissä ja olemme neuvotelleet seuran kanssa, miten tästä jatketaan. Olemme etsineet eri vaihtoehtoja hänelle, koska Markkanen ei ole pelannut riittävästi. Olemme kertoneet seuralle, että Eero on valmis matkustamaan Espanjaan ja harjoittelemaan joukkueen mukana, jos he niin haluavat. Olemme odottaneet nyt kaksi päivää seuran ohjeita. Asia ei ole niin, ettei seura tietäisi, missä hän on. Jos he haluavat hänet sinne, hän ottaa ensimmäisen mahdollisen lennon Espanjaan, Lindblom sanoo sivustolle.

Lindblom ihmettelee Dynamo Dresdenin tapaa käsitellä julkisesti.

– Tämä ei ole ammattimaista. He tietävät tilanteen ja jatkamme keskusteluja. Se ei ole ideaalitilanne, että asia kerrotaan julki tällä tavalla. Tämä pitäisi käsitellä sisäisesti.

Lindblom myöntää Fotbollskanalenille, että Markkanen oli luvatta poissa joukkueen harjoituksista, kun Dynamon pelaajat palasivat töihin juhlapyhien jälkeen.

– Eero puuttui ensimmäisistä harjoituksista talvitauon jälkeen Saksassa. Hänen lentonsa Suomesta oli myöhässä, joten hän ei ollut harjoituksissa. Siihen ei ollut seuran lupaa. Sen jälkeen hän on ollut Saksassa, harjoitellut siellä ja pitänyt kuntoa yllä.

Lindblomin mukaan Markkanen odottaa tarjousta tällä hetkellä kahdelta eri seuralta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt