Kolumni: Bundesliigan suomalaisten kirjeet joulupukille – valmentaja poisti yhden toiveen tähtipelaajan listasta

Julkaistu:

Kolumni
Johanna Nordling kirjoittaa Bundesliigan suomalaispelaajien joululahjoista.
Joulu lähestyy. Suomalaisilla Bundesliiga-pelaajilla on takanaan varsin erilaiset syyskaudet, mutta jokainen heistä toivoo asioita uudelta vuodelta.

IS saikin käsiinsä salaisia asiakirjoja – hakkaan täällä juuri kirjekuoria nappulakengällä – ja näistä tontun sormenjälkien peittämistä kirjeistä selviävät suomalaisfutaajien toiveet joulupukille.

Ensinnäkin Lukas Hradeckyn kirje. Eintracht Frankfurtin veskari toivoo slovakialaista olutta ja lisää liimaa hanskoihin. Ensimmäisen toiveen on tosin yliviivannut hänen valmentajansa, puun makuiseen mysliin uskova Niko Kovac. Mutta toinen toive pitää, onhan Hradeckylla edessään tärkeä kevätkierros oman tulevaisuutensa kannalta.

Jo syyskierroksella Luke piti maalinsa Bundesliigan toiseksi puhtaimpana, päästi vain 18 osumaa 17 ottelussa. Hän on tilastoykkönen huippupelastuksissa ja keskityspallojen poimijana.

Nyt loistoesityksiä olisi jatkettava, jotta Eintracht voi saavuttaa eurocup-paikan ja Hradecky itse uuden, vielä kovatasoisemman työnantajan. 28-vuotias suomalainen siirtynee ensi kesänä, hän kiinnostaa muun muassa Leverkusenia.

***

Apropos, Leverkusen. Tehdasjoukkueen hyökkääjän Joel Pohjanpalon toivelistasta paistaa tietty turhautuminen, sillä ”Jolle” on kirjoittanut 14 kertaa peräkkäin: peliminuutteja, peliminuutteja, peliminuutteja, peliminuutteja... Samalla hän lähettää pukille parin vuoden takaisen diskopallon takaisin tarpeettomana.

Kiltti hän on ollut, ahkeroinut ja kätkenyt kärsimättömyytensä. Hän on käyttänyt satunnaiset jämäminuuttinsa kahteen maaliin, muttei silti pääse 24 miljoonan euron Lucas Alarion ohitse hyökkääjien nokkimisjärjestyksessä. Pohjanpalo on jämähtänyt takariviin.

Tammikuussa 23-vuotias suomalaiskärki haluaa vaihtaa seuraa. Monella Bundesliiga-joukkueella olisi käyttöä varmalle viimeistelijälle, joten tarjouksia tulee. Leverkusenin haluttomuus siirtoon on suurelta osin taktista, joten vähintään lainapesti syntynee tammikuussa.

***

Kolmas suomalainen, Werder Bremenin johtohahmo Niklas Moisander, toivoo kirjeessään terveyttä ja mielenrauhaa. Ärsyttävän esimerkillinen pelaaja.

32-vuotias Nikke on Werderin ykköstoppari, ja alkukauden reisivamman jälkeen hän on pelannut joka minuutin. Terveys on kroonisten nilkkavaivojen kanssa kamppailevalle topparille kuitenkin erityisen tärkeää. Ja toinen toive, mielenrauha, on saavutettavissa vain, jos ja kun Werder pääsee taulukossa vihdoin nousemaan, pois stressaavasta putoamiskamppailusta. Moisander on alleviivannut toiveensa paksulla Werderin-vihreällä tussilla.

Joten joulupukki: toivottavasti luet tätä! Lähetän nämä kirjeet nyt eteenpäin uudelleen pakattuina, ja vaikka poliisi koputtaisi, en paljasta sitä tonttua.

Ja vielä...

Myös alempien saksalaissarjojen suomalaisilla on toiveita. 2. Bundesliigassa Eero Markkanen on jämähtänyt Dynamo Dresdenin penkille ja jopa katsomoon. Läpimurto on kaukana. Kolmosen Hansa Rostockissa hyökkääjä Tim Väyrynen pelaa säännöllisesti, mutta hän on osunut vasta kerran.

Lisää Johanna Nordlingin kolumneja pääset lukemaan täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt