Niklas Moisander johtaa joukkojaan kivikovassa Bundesliigassa – yrittää junailla Joel Pohjanpalon seurakaverikseen

Huuhkajista vetäytynyt Niklas Moisander kuuluu Werder Bremenin avainmiehiin.

Niklas Moisander (oik.) johtaa Werder Bremenin puolustusta.

16.12.2017 19:47

Suomalaispuolustaja Niklas Moisander on pelannut vahvan syyskauden Werder Bremenissä Bundesliigassa. 32-vuotias toppari kuuluu joukkueen johtohahmoihin.

– Olen pelannut jatkuvasti täysiä otteluita ja tärkeässä roolissa. Pitää olla tosi tyytyväinen. Tehtäväni on johtaa. Minulta odotetaan paljon, Moisander sanoi Ilta-Sanomille keskiviikkoiltana Leverkusenin BayArenalla.

Werder hävisi Leverkusenissa niukasti 0–1 kovavireiselle kotijoukkueelle. Bremeniläisten peli tökki jälleen kerran hyökkäyspäässä, mutta joukkueen puolustuspeli toimi suurelta osin.

Lauantaina Werder aloitti Bundesliigan kotipelinsä Mainzia vastaan tehokkaasti. Werder johti ottelua reilun vartin jälkeen jo 2–0, mutta joutui tyytymään 2–2-tasapeliin. Mainzin tasoituksen teki aivan ottelun lisäajan viime hetkillä Fabian Frei.

Puolustus on Werderin vahvuus, sillä Werder on päästänyt lauantain ottelun jälkeen neljänneksi vähiten maaleja koko liigassa.

Moisander loistaa vihreiden keskuspuolustuksessa sijoittumistaidoillaan ja katkoillaan. Lisäksi hän on päävastuussa Bremenin pelinavauksesta.

– Olen kokenut pelaaja, ohjaan nuorempia. Ja olen hyvä avaamaan peliä, se on aina ollut taitoni, Moisander kertoi.

Suomalaistopparia arvostetaan Bremenissä.

Suomalaisen kausi ei ole kuitenkaan ollut pelkkää ruusuntuoksua. Kesällä hän loukkasi reisilihaksensa ja joutui lähes kolmen kuukauden tauolle.

Samaan aikaan Werderin pelit takkusivat. Joukkue ei meinannut millään saada ensimmäistä liigavoittoaan, ja lopulta lokakuussa päävalmentaja vaihdettiin.

– Onhan tämä ollut raskastakin. Turhauttaa pelata taas putoamista vastaan. Se on henkisesti raskasta, stressi on kova, Moisander myönsi.

Toivo kuitenkin siintää TPS:n kasvatin silmissä. Uuden päävalmentajan Florian Kohfeldtin otettua ohjat Werderin esitykset ovat selvästi parantuneet. Viidestä viime ottelusta on tullut kolme voittoa.

– Kohfeldtillä on hyviä taktisia ideoita. Olemme saaneet paremman otteen peleihin, ja siksi meidän pitää pysyä positiivisena, Moisander tiivisti.

Putoamistaiston lisäksi raskautta hänen syksyynsä toi pitkään takaraivossa kypsynyt päätös lopettaa maajoukkueura. Moisander julkisti vetäytymisensä marraskuussa.

– Ei se ollut helppo päätös, mutta seison sen takana. Tuntui, että tämä oli oikea hetki jättäytyä pois. Terveyden takiakin, koska haluan pelata mahdollisimman kauan vielä korkealla tasolla seurajoukkueessa, Moisander sanoi.

Moisander toimi Huuhkajien kapteenina.

Palaute päätöksen jälkeen sykähdytti häntä.

– Sain tosi hienoja kommentteja pelikavereilta. Tuli bittersweet-fiilis. Mutta uskon, että nyt on oikea hetki muiden pelaajien ottaa vastuuta.

Seuraavaksi joukkueen ohjelmassa on cupin peli Freiburgia vastaan ja sitten, vihdoin, ansaittu joululoma.

– Joulunpyhinä tekee hyvää rentoutua, olla perheen kanssa ja unohtaa jalkapallo. Sekin on tosi tärkeää, Moisander virnisti.

Jatkosopimus ja Jolle

Bremenin lehdissä on viime viikkoina keskusteltu jo luottopelaaja Moisanderin jatkosopimuksesta.

Suomalaisen nykypaperi kestää kesään 2019, mutta seuran urheilutoimenjohtaja Frank Baumann vahvisti, että Werderiä kiinnostaisi pidempikin yhteistyö.

– Emme ole vielä keskustelleet asiasta, Moisander kertoi.

– Sanoisin, että katsotaan ensin tämä kausi loppuun. En mielellään pelaisi kolmatta vuotta putoamista vastaan.

– Toisaalta viihdyn Bremenissä tosi hyvin. Ja se, että jatkosopimuksesta puhutaan jo nyt, osoittaa, että olen tehnyt asioita hyvin ja minua arvostetaan. Se lämmittää tietenkin, Moisander kuvasi.

Toinen teema, josta Moisander aikoo puhua Werderin seurajohdon kanssa, on Bayer Leverkusenin penkille juuttuneen Joel Pohjanpalon tilanne.

Bremen tarvitsisi hyökkääjän – ja ”Jolle” osaa tehdä maaleja.

Joel Pohjanpalon peliaika on ollut tiukassa Bayern Leverkusenissa.

– Aion mainita seurajohdolle, että miettivät asiaa. Toivon, että Jolle pääsee pelaamaan, hän on hyvä pelaaja.

– Ja joka kerta, kun hän pääsee kentälle, hän tekee maalinkin. Uskon, että ottaisimme Jollen meille tosi mielellään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?