Huuhkajien hyökkääjä painui pikahälytyksellä Saksaan – ”Kaikki kamat on vielä laatikoissa”

Julkaistu:

huuhkajat
Eero Markkanen siirtyi Dynamo Dresdeniin, koska rooli AIK:ssa näytti jäävän pieneksi.
Eero Markkanen vastaa puhelimeen hotellissa, vaikka on majaillut uudessa ympäristössään Saksassa jo muutaman viikon.

Eikö asuntoa ole vielä löytynyt?

– Kyllä minulla kämppä jo on, mutta siellä on kaikki kamat vielä laatikoissa, Markkanen kertoo.

Markkasen asettuminen Itä-Saksassa sijaitsevaan, reilun puolen miljoonan asukkaan kaupunkiin Dresdeniin on siis edennyt pienin askelin.

Muuttohässäkkä kertoo siitä, miten nopealla tahdilla Huuhkajien hyökkääjän siirto maan toisen sarjatason Dynamo Dresdeniin tapahtui kesällä ruotsalaisesta AIK:sta.

26-vuotiaan ja 197-senttisen Markkasen siirto julkaistiin elokuun alussa. Sopimus Dresdeniin on kuluvan kauden kestävä laina, jossa saksalaisseuralla on osto-optio Markkaseen.

– Se kesti oikeastaan ihan vain pari päivää. Olin kuullut kiinnostuksesta jo aiemmin, mutta se ei oikein edennyt mitenkään. Asiat selvisivät, kun heidän hyökkääjänsä (Pascal Testroet) loukkaantui.

Syksyn MM-karsintaotteluihin Islantia ja Kosovoa vastaan valitun Markkasen agentti Jonne Lindblom kertoi aiemmin IS:lle Dresdenin tarkkailleen pelaajaa jo pidemmän aikaa Allsvenskanissa ja europeleissä. Siirto sai viimeisen niitin Testroetin pahan vamman myötä.

Dresdenin joukkueesta löytyy nyt Markkasen lisäksi vain yksi puhdas kärkimies. Minuuteista taistelee myös saksalainen Lucas Röser, 23, joka siirtyi Dresdeniin niin ikään täksi kaudeksi.

Urallaan myös espanjalaisjätti Real Madridin kakkosjoukkue Castillassa pelannut Markkanen ei empinyt kauaa, kun kuuli Lindblomilta Dresdenin konkreettisesta halusta kiinnittää hänet. AIK oli hankkinut kesällä vahvista kärkipäähän ja näytti siltä, että Markkasen peliaika pienenee koko ajan.

Hän halusi seuraan, jossa saa vastuuta. Dresdenin puolesta puhui sekin, että toinen suomalaishyökkääjä Tim Väyrynen pelasi joukkueessa viime kaudella.

– Kakkosbundesliiga on hyvä sarja, ja tämä joukkue tykkää pelata futista. Mietittiin, että se yksinäisenä kärkenä pelaaminen varmasti sopii. Lähdin tänne peliajan perässä.

Rauhallisena persoonana tunnettu Markkanen pelasi ensimmäisen ottelunsa Kakkosbundesliigassa kaksi viikkoa sitten. Viimeisen reilun puolituntisen Sandhausenia vastaan pelanneen Markkasen oli tarkoitus debytoida jo aiemmin, mutta vatsatauti esti pelaamisen St. Paulia vastaan.

Väliin jäänyt ottelu ei Markkasta enää haittaa.

– Kyllähän se harmitti, kun olisin aika varmasti tullut siinäkin sisään. Se olisi ollut hienoa, mutta debytoin kotipelissä ja nyt se on hoidettu. Stadion oli täynnä ja tunnelma oli todella hyvä. Pelin tulos (0-4-tappio) ei tietenkään ollut mikään mairitteleva, mutta se oli hieno kokemus, kahdesti Allsvenskanissa ennen lähtöään osunut Markkanen sanoo.

Jos Markkanen ei onnistu vakuuttamaan Dresdeniä kauden aikana, hän palaa AIK:hon. Laina päättyy kesäkuun 30. päivä. Sitä hän ei kuitenkaan sen kummemmin vielä mieti.

– Nyt tavoitteena on päästä pelaamaan ja tekemään maaleja. Jos siinä onnistuu, sitten vain seuraavaa tavoitetta. Nyt alkuun se on se, että pystyn olemaan avauksen hyökkääjä.