IS seurasi: HJK:n eurotaipaleelle karmea alku – walesilaisseura yllätysvoittoon

HJK hävisi Euroopan liigan karsintavaiheen ensimmäisen ottelun vieraskentällä lukemin 0–1.

29.6.2017 22:55 | Päivitetty 29.6.2017 23:09

90+4min: Ottelu päättyi Nomadsin 1–0 voittoon. HJK painosti koko ottelun ajan enemmän ja piti palloa hallussaan, mutta ei saanut rakennettua maaliin johtanutta tilannetta.

85min: Keltainen kortti Nomadsin pelaajalle ja vapaapotku HJK:lle 30 metristä. Mosa jälleen pallon takana, mutta laukauksessa ei ole tarpeeksi voimaa, joten Nomadsin maalivahdilla on helppo työ torjua kuti.

83min: HJK tekee vaihdon. Annan ulos ja Lassi Lappalainen sisään.

82min: Nomadsin maalivahti pelaa aikaa ja HJK:lla on erinomainen paikka tehdä vapaapotkusta maali. Mosa ampuu, mutta laukaus menee vähän yli maalin.

79min: Nomads haki penkiltä tuoreita jalkoja ja teki vaihdon keskikentälle. HJK pitää edelleen palloa hallussaan.

71min: Nyt tulee molemmille joukkueille hengähdystauko, sillä Nomadsin maalivahtia paikkaillaan kuntoon. Pienellä breikillä on ehdottomasti Nomadsille suurempi hyöty, koska he ovat kovan paineen alla koko ajan.

68min: HJK painostaa ankarasti ja on saanut muutaman kulmapotkun ja useita keskityksiä Nomadsin maalille, mutta ensimmäinen maali puuttuu vielä.

64min: Akseli Pelvaksella pääsee maalipaikkaan, mutta Nomadsin maalivahti Danby torjuu tilanteen kulmaksi. Kulmasta ei maalia.

61min: HJK tekee vaihdon. Evans Mensah ulos ja Ousman Jallow sisään. Ennen sitä Vincent pääsi ampumaan rangaistusalueen rajalta, mutta laukaus reilusti ohi maalin.

57min: Keskityksen jälkeen HJK:n maalivahti Markus Uusitalo venyy komeaan torjuntaan ja pelastaa joukkueensa takaiskulta.

54min: Nomadsin pelaajalle keltainen kortti. Kolme walesilaisten pelaajaa on nyt saanut varoituksen.

50min: Nomads on saanut kaksi vaparia toisella puoliajalta omalta kenttäpuoliskoltaan ja molemmat on ampunut maalivahti John Danby HJK:n boksiin.

47min: Annan ja Nomadsin pelaaja saavat molemmat keltaisen kortin.

46min: Toinen puoliaika käyntiin!

Ensimmäinen puoliaika oli HJK:n hallintaa, mutta he eivät saaneet palloa maaliin. Jakson viimeinen paikka siunaantui Vincentille, mutta hän ampui rangaistusalueen rajalta yli maalin.

Katsomossa kuuluu olevan HJK:n kannattajia, joista yksi huusi äänekkäästi:

– Koko Suomi nauraa meille!

44min: Nomads saa rajaheiton läheltä HJK:n päätyviivaa, mutta helsinkiläisten puolustus purkaa tilanteen.

40min: Nomadsille maali!Vapaapotkun jälkitilanteesta pallo tolpan kautta HJK:n maaliin.

38min: Nomads sai pientä hyökkäyksen poikasta, mutta ei tilannetta kohti HJK:n maalia.

36min: Nyt oli jo lähellä. Annanin kuti vähän ohi maalin.

31min: Savage hankkii kulman HJK:lle. Ei maalia.

29min: HJK kontrolloi edelleen palloa. Nomads taistelee uhrautuvasti vastaan.

19min: Savagella paikka siirtää HJK johtoon, mutta volley menee ohi. HJK:lla hyvä jakso menossa.

15min: Ottelu etenee, kuten oli odotettukin. Nomads vetäytyy ja hyökkää suoraviivaisesti saatuaan pallon.

8min: HJK on hallinnut ottelun alkua.

21.00 Ottelu on käynnissä!

HJK kohtaa Euroopan liigan ensimmäisellä karsintakierroksella walesilaisen Connah’s Quay Nomadsin. Walesin pääsarjassa viime kaudella toiseksi sijoittunut Nomads pitäisi olla selkeästi voitettava vastus HJK:lle. Yhden haasteen helsinkiläisille aiheuttaa Nomadsin pelitapa.

– Heidän pelityylinsä on täysin erilainen, mihin olemme Suomessa tottuneet. Se on todella suoraviivainen joukkue. He käytännössä maksimoivat jokaisen erikoistilanteen hyökkäyssuuntaan jo omalta alueeltaan. Vapaapotkut he antavat niin lähelle meidän boksia kuin vain pystyvät, HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo sanoi ennen ottelua.

IS seuraa ottelua. Peli alkaa Suomen aikaa klo 21.00.

HJK:n avauskokoonpano: Markus Uusitalo, Hannu Patronen, Moshtagh Yaghoubi, Rafinha, Demba Savage, Ville Jalasto, Vincent Onovo, Anthony Annan, Akseli Pelvas, Faith Obilor, Evans Mensah

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?