Eurosarjat

Suuri suru varjostaa ManUn valmistautumista Eurooppa-liigan finaaliin

Julkaistu:

Jalkapallo
Manchesterin isku ei vaikuta turvajärjestelyihin Tukholmassa
Jalkapallomaailma järkyttyi Manchester Arenan maanantai-iltaisesta terrori-iskusta. Ainakin 22 ihmisen hengen vaatinut isku ei kuitenkaan vaikuta Eurooppa-liigan finaalin turvajärjestelyihin Tukholmassa keskiviikkona.

Ottelussa kohtaavat Ajax ja Manchester United. ManUn henkilökunta ja pelaajat järkyttyivät kotikaupungissa tapahtuneesta terroriteosta.

– Olemme syvästi järkyttyneitä kauheista tapahtumista Manchester Arenalla. Kaikki, joihin tämä on vaikuttanut, ovat ajatuksissamme ja rukouksissamme, ManU tviittasi.

ManU ilmoitti, että kaikki sen stadionin palvelut, kuten museo ja kahvila, ovat suljettuina. Se myös perui illaksi Tukholmaan kaavaillun lehdistötilaisuutensa. Pelaajat pitivät harjoituksissa minuutin hiljaisen hetken.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Olemme todella surullisia. Emme saa uhreja ja heidän perheitään pois mielistämme, päävalmentaja Jose Mourinho kertoi seuran Twitter-tilillä.

– Meillä on työ tehtävänä ja lennämme Ruotsiin tekemään sen. Valitettavasti emme voi lentää ilon kanssa, kuten aina ennen suurta peliä.

Myös finaalivastustaja Ajax otti osaa Manchesterin suruun.

– Rakkaudella Amsterdamista Manchesteriin. Ajatuksemme ovat uhrien ja omaisten kanssa, Ajax tviittasi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Terrori-iskuun oli varauduttu muutenkin

ManU-pelaajien odotetaan pitävän finaalissa surunauhoja. Ottelun perumista ei kuitenkaan ole harkittu, eivätkä Manchesterin tapahtumat ole aiheuttamassa muutoksia järjestelyihin.

– Uefa on tehnyt yhteistyötä paikallisten viranomaisten ja Ruotsin jalkapalloliiton kanssa jo kuukausien ajan, ja terrorismin riski on otettu huomioon alusta asti. Joitakin turvatoimia vielä lisättiin Tukholman huhtikuisen iskun jälkeen, Euroopan jalkapalloliitto Uefa tiedotti.

Ruotsin liiton turvallisuuspäällikön Martin Fredmanin mukaan isku vaikuttaa finaaliin lähinnä tunnetasolla.

– Tämä on ikävä kyllä sellainen tapaus, jollaisiin olemme varautuneet, ja ne suunnitelmat pysyvät ennallaan. Tunnemme olomme turvalliseksi siinä mielessä, vaikka tämä onkin uskomattoman surullista, Fredman kertoi uutistoimisto TT:lle.

– Tässä ei kuitenkaan käynyt niin, että heräsimme tänään ja ajattelimme että "mitä oikein teemme nyt", vaan enemmänkin tuntuu, että suunnitelmamme ovat olleet tarpeellisia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt