Video: Lukas Hradecky torjui joukkueensa Saksan cupin finaaliin – pysäytti kaksi rankkaria

Lukas Hradecky torjui Eintracht Frankfurtin Saksan cupin finaaliin! 120 minuutin jälkeen tilanteessa 1–1 ollut ottelu ratkesi rangaistuspotkukilpailussa.

Eintracht Frankfurt eteni Saksan cupin finaaliin, joka pelataan Berliinissä.

26.4.2017 1:09

Lukas Hradeckyn unelma cupin finaalista Berliinissä toteutui, kun Eintracht Frankfurt voitti välierässä Borussia Mönchengladbachin tiistai-iltana.

Kuumatunnelmainen välierä ratkesi vasta rangaistuslaukauskilpailussa, jonka Eintracht voitti 7–6.

Hradecky tuuletti Reutersin valokuvaajalle.

Eintracht halusi ”kirjoittaa historiaa” kuten valmentaja Niko Kovac sanoi ennen peliä. Eintracht on voittanut cupin neljästi, mutta vuosikausia sitten, 1970- ja 1980-luvuilla. Katso kooste rangaistuspotkukisan ratkaisusta alta:

Nyt Eintracht aloitti vahvasti. Heti vartin kohdalla Eintrachtin laitapuolustaja Taleb Tawatha laukoi poikkisyöttöön sydämensä kyllyydestä, ja pallo painui Yann Sommerin sormien kautta maaliin.

Eintracht hallitsi peliä muttei vain saanut kunnon maalilaukauksia. Maalinteko on ollut läpi kauden joukkueen ongelma.

Ottelun merkitys näkyi, jopa aina viileän Hradeckyn otteissa. Heti ensimmäisessä torjunnassa pallo pääsi hieman lipsahtamaan suomalaisvahdin sormista.

Lisäksi 43. minuutilla Gladbachin Jonas Hofmann pääsi karkuun ja oli yllättää suomalaisvahdin nostolla, mutta pallo lipui maalin ohi.

Kerran Borussia kuitenkin onnistui. Hofmann sai keskityspallon kuuteen metriin ja sijoitti sen suoraan ilmasta tolpan viereen. Hradeckylla ei ollut mitään mahdollisuuksia.

Toisella puoliajalla isännät terävöityivät ja ottivat kuumatunnelmaisen ottelun hallintaansa. Eintrachtin tiivis puolustuspakka piti kuitenkin varsin hyvin.

Fyysinen ja rikkonainen, kaksinkamppailujen värittämä ottelu vaati valitettavasti yhden ruman uhrinkin, kun Eintrachtin Marius Wolf kannettiin toisella puoliajalla paareilla kentältä suoraan ambulanssiin.

Keskikenttäpelaaja kärsi ilmeisen pahan olkapäävamman.

Maalittoman jatkoajan jälkeen ottelu ratkaistiin rangaistuslaukauskilpailussa.

– Lukas Hradecky! Eintrachtin faninurkkaus karjui jo ennen pilkkukilpailun alkua.

Ja frankfurtilaisfanit tiesivät avainmiehensä. Hradecky oli torjunut jo cupin ensimmäisellä kierroksella kaksi pilkkua Magdeburgissa ja yhden Hannoverissa.

Välierässäkään suomalainen ei pettänyt. Hradecky nappasi Borussian seitsemännen laukaisijan, Andreas Christensenin vedon vasemmasta alakulmasta ja vielä kahdeksannen vetäjän Djibril Sow’n vedon.

Lukas Hradecky pysäytti kaksi rankkaria ja pääsi tuulettamaan.

Kun Branimir Hrgota laukoi pallon maaliin, peli ratkesi vihdoin. Hradeckyn johdolla frankfurtilaiset ryntäsivät faniensa eteen juhlimaan, hyppimään ja laulamaan.

Berliinin finaalissa toukokuun lopussa on vastassa joko Bayern tai Dortmund.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?