Eurosarjat

Teemu Pukki vei runkosarjan maalikuninkuuden Tanskassa – jatko vielä täysin auki

Julkaistu:

Jalkapallo
Bröndbyn Teemu Pukin huikea kausi Tanskan jalkapalloliigassa ylsi välietappiin sunnuntaina, kun liigan runkosarja päättyi. Ja ykköstykkinä runkosarjassa komeilee Pukki: 25 ottelussa 16 maalia.
Maalikuninkuutta ei vielä jaeta kauden jatkuessa ylemmällä ja alemmalla jatkosarjalla, mutta Pukki pääsee kymmeneen jatkopeliin kahden maalin etumatkalla seuraavana maalitilastossa olevaan Nordsjällandin Marcus Ingvartseniin.

Välitön tavoite Pukilla on kuitenkin viedä maalivire myös maajoukkuepaitaan, Suomen jatkaessa MM-karsintoja perjantaina Turkin vieraana. Viimeiset 22 maajoukkuepeliä ovat tuottaneet vain yhden osuman, mutta yksinäisenä kärkenä taistelleen Pukin tulevaisuudessa on enemmän valoa nähtävissä: toiveissa on, että hän saa rinnalleen toisen keskushyökkääjän.

– Ei ole vielä kokoonpanoista puhuttu, en osaa siihen vielä sanoa. Mutta uskon, että nyt vähän enemmän pelataan kahdella jätkällä. Pelistä riippuen, mutta tästä Turkki-matsista ei ole vielä mitään varmaa, Pukki miettii.

– Henkilökohtaisesti minulle se sopii parhaiten, että siinä on toinen vieressä. Itse olen parhaat pelini pelannut kahdella kärjellä, mies muistuttaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Bröndbyssä vierellä on tykitellyt 13 liigamaalin edestä puolalaiskärki Kamil Wilczek. Tehokaksikko siivitti Bröndbyn runkosarjan kakkoseksi, mutta silti seura lähtee mitalisarjaan 12 pistettä perässä sarjakärki FC Kööpenhaminaa.

– Meillä on vähän yksinäinen olo, kun on 13 pistettä eroa meidän takana oleviin Lyngbyyn ja Sönderjyskeen. Köpis lienee jo vähän karannut, kymmenessä pelissä 12 pistettä on vähän vaikea ottaa kiinni, Pukki pohtii loppukautta.

Loppukauden jälkeen odottaa kesä, ja Pukki miettii tulevaisuuttaan. Huhuissa hänen odotetaan lähtevän Bröndbystä, mutta hyökkääjä itse ei huhuile vielä tässä vaiheessa mihinkään.

– Henkilökohtaisesti ei tällä hetkellä edes kauheasti kiinnosta, mitä kesällä tapahtuu. Nautin pelaamisesta Bröndbyssä nyt. Kesällä mietitään sitten niitä juttuja.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt