Eurosarjat

135-kiloinen maalivahti söi piiraan vaihtopenkillä – seurauksena skandaali ja potkut

Julkaistu:

Englannin cup
Wayne Shaw joutui jättämään maalivahdin ja valmentajan pestit Sutton Unitedissa.
Arsenal voitti alasarjaseura Suttonin maanantaina pelatussa Englannin cupin ottelussa 2–0. Valioliigaseuran rutiinivoiton ohella mediassa on tiistaina puitu Suttonin kulttimaineeseen nousseen varamaalivahdin Wayne Shawn piirakkatempausta.

135-kiloinen Shaw kuvattiin ottelun aikana popsimasta perinteistä englantilaista lihapiirakkaa vaihtopenkillä.


Tempusta tuli nopeasti Shawn kannalta ongelmallinen, kun kävi ilmi, että piirakansyönti oli englantilaisen vedonlyöntiyhtiön kohteena. Yhtiön kertoimien mukaan oikein veikannut sai panoksensa yhdeksänkertaisesti takaisin, mikäli Shaw’lle maistuisi piirakka jossain vaiheessa peliä.

Shaw myönsi ottelun jälkeen, että hän oli tiennyt olevansa vedonlyöntikohde.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Jotkut kyselivät minulta ennen peliä, mistä tässä piirakansyöntivedossa on kyse. Sanoin, että en tiedä, mutta en ole syönyt mitään koko päivänä, joten saatan syödäkin piirakan, Shaw kommentoi usean brittimedian mukaan.

– Ajattelin pilailla hiukan, sillä kaikki vaihdot oli käytetty ja olimme 0–2-tappiolla.

Englannin vedonlyöntikomissio otti tapauksen tutkintaan. Myös Englannin jalkapalloliiton on kerrottu tutkivan, rikkoiko Shaw vedonlyöntiin liittyviä sääntöjä.Nyt myös Sutton on ryhtynyt toimiin. Sky News kertoo, että seura on pyytänyt kohun keskelle joutunutta Shaw’ta eroamaan.

Kanavan mukaan Shaw oli suostunut joukkueen manageri Paul Doswellin esittämään pyyntöön.

Maalivahtina pelaamisen ohella Shaw oli osa Suttonin valmennustiimiä.

– Tämä on todella valitettavaa, Doswell kommentoi Sky Newsille.

– Heräsin aamulla kritiikkimyrskyyn. Tämä on asia, jonka hoidimme nopeasti seurassa. Wayne on itse esittänyt eroanomuksensa päivällä, ja se on hyväksytty. Tämä on hyvin surullinen loppu tälle tarinalle, joka oli alunperin hyvä, Doswell valitteli.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt