Eurosarjat

Ei macho eikä egoisti – Batman on Bundesliigan paras pelaaja

Julkaistu:

Johanna Nordlingin kolumni
Johanna Nordling kirjoittaa tällä viikolla Pierre-Emerick Aubameyangista.
Parhaaksi joukostaan he valitsivat Batmanin. Ei sitä gothamcityläistä Batmaniä tosin, vaan dortmundilaisen. He valitsivat sen voltinheittäjän, räikeitä vaatteita harrastavan muotifriikin, musiikkia ja luksus-autoja rakastavan, maailman nopeimmaksi jalkapalloilijaksi tituleeratun hyökkääjän.

Tiedätte kyllä. Hänet, joka pukeutui kerran maalituuletuksessaan Batman-maskiin ja joka koristelee myös Porschensa lepakkomiehen logolla. Pierre-Emerick Aubameyangin.

Dortmundin 27-vuotias hyökkääjä nousi Bundesliiga-pelaajien äänestyksessä syyskauden parhaaksi pelaajaksi.

Pelaajat osuivat oikeaan. Minäkin valitsin jo joulukuun Urheilusanomissa Aubameyangin kuluvan kauden parhaaksi, kiitos hänen 16 osumansa ja elintärkeän roolinsa keltamustien hyökkäyksessä. Tuskin kukaan pelaaja Bundesliigassa on yhtä tärkeä joukkueelleen kuin Aubameyang Dortmundille.


Näinä viikkoina Dortmundin yläpuolella leijuu kuitenkin uhka, sillä Batman is out of town. Hän edustaa Gabonia lauantaina alkavissa Afrikan mestaruuskilpailuissa, joten Robinin – Marco Reusin – on nyt kannettava vastuuta supersankaruudesta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Jos katsomme Batman-maskin taakse, Aubameyang näyttää kuitenkin yllättävän vaatimattomalta. Stadionin haastattelualueella hän vaikuttaa usein jopa ujolta, eikä hän sovi diiva-lokeroon, johon hänet olisi helppo ulkoisen olemuksensa takia työntää.

Hän ei ole egoisti eikä macho. Hän ei ole vapauksia ottava Mario Balotelli, eikä itsestään liikoja luuleva Nicklas ”Lord” Bendtner, vaan enemmän Cristiano Ronaldon kaltainen, joukkueen sisällä hyvin pidetty, lojaali ja ystävällinen kanssapelaaja.

Rentoudestaan huolimatta ”Auba” on kompromissiton, kunnianhimoinen ammattilainen. 16-vuotiaana hänen uransa oli jo katketa, koska hän putosi byrokratiaongelmien takia joukkueesta. Hän painoi kuitenkin puoli vuotta omatoimista treeniä, juoksuvetoja ja palloharjoituksia, kunnes sai uuden tilaisuuden.


Nykyään nuoret futaajat tulevat kaikki samasta tuubista, standardisoiduista akatemioista, mutta Aubameyangin tarina on toisenlainen. Hänen isänsä oli ammattilaispelaaja, ja siksi hän vaihtoi itsekin seuraa jatkuvasti. Ranskasta Kolumbiaan ja Meksiko Cityyn, Italiaan ja taas Ranskaan. Aubameyangin koulutus ei ollut systemaattista, mutta hän kehitti oman tyylinsä, niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

Tuubista tulleista hän eroaa siinäkin, että hän näkee itsensä viihdetaiteilijana. Hänen tehtävänsä volteillaan ja Batman-maskeillaan on viihdyttää, saada ihmiset 90 minuutin ajaksi unohtamaan huolensa.

Ja miksei. Show on toiminut. Eikä se vähennä Aubameyangin arvoa jalkapalloilijana, pikemminkin lisää sitä. Tässä on pelaaja, joka muistetaan kauan hänen uransa jälkeenkin.

...ja vielä

Bundesliigan pelaajien äänestyksessä parhaaksi maalivahdiksi valittiin vähemmän yllättäen Manuel Neuer. Toiseksi sijoittui Köln-vahti Timo Horn ja kolmanneksi Eintrachtin sekä Suomen Lukas Hradecky. Kollegoiden arvostus on arvokasta. Hienoa työtä, Luke!

Lue lisää Johanna Nordlingin kolumneja tämän linkin takaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt