MM-kisatähti halusi HJK:hon, vaikka tienaa nyt ”pelkkiä pähkinöitä”

rac

Julkaistu:

Euroopan liiga
Hengitysvaikeuksista kärsinyt Anthony Annan pudotti palkkaansa roimasti saadakseen pitkän sopimuksen HJK:hon.
– Hän on vähän ujo, HJK:sta kerrotaan etukäteen.

Siis se Anthony Annan, joka paukutti suutaan, tuuppi ja potki häikäilemättä IFK Göteborgin pelaajia saaden heidät raivon valtaan viikko sitten pelatussa Euroopan liigan karsintaottelussa.

Sama 67 kertaa Ghanan maajoukkuetta edustanut mies, joka on pelannut jalkapallon MM-kisoissa ja ansainnut elantonsa muun muassa bundesliigaseura Schalkessa.

Ei hänellä olisi syytä ujostella, mutta aralta ja hiljaiselta Annan HJK:n treenien jälkeen kieltämättä vaikuttaa. Aivan eri mies kuin kentällä joka ikisestä irtopallosta tappeleva terrieri.


Jutun pääkuvana on Pallokerhon podcast -lähetys, jossa keskustellaan mm. HJK:n ottelusta IFK Göteborgia vastaan.

Kaiken järjen mukaan Annanin pitäisi pelata ihan jossain muualla kuin veikkausliigaseurassa.

Kun hänen mahdollisesta paluustaan HJK:hon alettiin viime vuoden lopulla huhuilla, kertoi toimitusjohtaja Aki Riihilahti Annanin palkkapyynnön vievän puolet koko joukkueen pelaajabudjetista. Muutama kuukausi myöhemmin seura julkisti Annanin hankinnan.

– Luulen, että hän vitsaili. En minä pyytänyt paljon. Pelkkiä pähkinöitä siihen verrattuna, mitä olisin saanut muualta. Jos kyse olisi rahasta, en olisi täällä. Piti leikata aiempaa palkkaa merkittävästi, Annan hymähtää.

Miksi, moni ihmettelee. Tuskin 30-vuotias Annan oli vailla vaihtoehtoja talvella. Yksi syy löytyy, kun katsoo hänen pitkää seuraluetteloaan ja pelimääriään.

– Halusin pitkän ja pysyvämmän sopimuksen. Pestini ovat olleet lyhyitä. Tahdoin pysytellä yhdessä paikassa pidempään ja pelata hyvin, kolmivuotisen kontrahdin tehnyt Annan sanoo.


Asettuminen sopii mainiosti myös perheelle, johon kuuluu vaimo ja kolme lasta.

Annanin alkukauden pilasi kuitenkin nilkkavamma. Sen jälkeen tulivat oudot hengitysvaikeudet. Syke nousi pienestä rasituksesta korkealle. Terveysongelmien takia keskikenttämies pelasi ensimmäisen ottelunsa vasta heinäkuussa.

– Lääkärit tutkivat yhä syitä hengitysvaikeuksiini. He tekivät useita testejä ja sanoivat, ettei se vahingoita sydäntä, joten voin vihdoin pelata. Nyt kaikki on kunnossa, mutta lääkärit jatkavat edelleen selvitystyötään.

Kevään ja kesän ajan ghanalainen on jonkin verran pystynyt harjoittelemaan. Sen lisäksi hän on koko ajan seurannut treenejä, kuten ammattimiehen kuuluukin.

– Harjoitusten seuraaminen on myös osa harjoittelua. Siksi tiesin heti, miten HJK pelaa. Ei ollut oikeastaan ollenkaan vaikeaa päästä pelirytmiin kiinni, Annan sanoo.

Eikä se siltä ole näyttänytkään.


Tänään IFK Göteborgia vastaan hänen tehtävänsä on pitää HJK:n pakka kasassa, voittaa irtopalloja ja jaella syöttöjä voimakkaasti nostavan ruotsalaislinjan taakse.

Avausosan HJK voitti yllättäen ruotsalaisten kotikentällä 2–1.

– Emme ole vielä jatkossa. Pelistä tulee toisenlainen kuin Ruotsissa. Heidän on pakko hyökätä, mikä voi avata meille mahdollisuuksia.

Tulospalvelu: UEFA Eurooppa-liiga 04.08.2016
IS Extra näyttää illan ottelun HJK–IFK Göteborg suorana lähetyksenä klo 19.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt