Silvio Berlusconi luopuu AC Milanin omistuksesta - Eurosarjat - Ilta-Sanomat

Silvio Berlusconi luopuu AC Milanin omistuksesta

Italian entinen pääministeri on vahvistanut jalkapallojätin myymisen.

Sydänleikkauksessa käynyt Italian entinen pääministeri Silvio Berlusconi pääsi tiistaina pois sairaalasta.­

5.7.2016 18:07

Skandaalien ryvettämä Italian entinen pääministeri Silvio Berlusconi on vahvistanut myyneensä maan pääsarjassa Serie A:ssa pelaavan AC Milanin kiinalaiselle sijoittajaryhmälle.

– Viimeisen neljän vuoden aikana en ole hoitanut asioita kuten tein aiemmin, Berlusconi sanoi Gazetta Dello Sport -sanomalehden mukaan.

– Tämä on tärkeä päätös. Haluan antaa AC Milanin ihmisille, jotka voivat tehdä seurasta suuren tekijän ei ainoastaan Italiassa vaan myös Euroopassa.

Kolmeen otteeseen Italian pääministerinä toiminut 79-vuotias Berlusconi osti AC Milanin vuonna 1986. Televisiokanavilla rikastuneen Berlusconin aikana milanolaiset ovat voittaneet Italian mestaruuden kahdeksan kertaa ja Mestarien liigan tai sen edeltäjän Euroopan Cupin viidesti. Viime kaudella AC Milan sijoittui Serie A:ssa seitsemänneksi.

Politiikasta syrjään siirtynyt Berlusconi on kaupitellut seuraa jo pidemmän aikaa, viimeksi kauppa siirtyi kesäkuussa, kun hän joutui sairaalaan sydänleikkaukseen.

Brittiläisen Guardian -sanomalehden mukaan seuran ostavaa sijoittajaryhmää johtaa hakukonebisneksellä rikastunut Robin Li, joka on Kiinan kuudenneksi rikkain mies. Ryhmä ostaa AC Milanista 70 prosenttia ja on luvannut sijoittaa seuraan 400 miljoonaa euroa kahden seuraavan vuoden aikana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?