Piina päättyi onnellisesti – suomalaisvahti pelaa ensi kaudellakin Bundesliigassa

Eintracht Frankfurt säilytti paikkansa Saksan pääsarjassa hermoja riistävissä karsintapeleissä.

Eintracht Frankfurtin presidentti Peter Fischer kiitti ja onnitteli Lukas Hradeckya ottelun jälkeen.

24.5.2016 0:25

Huuhkajien ykkösvahti Lukas Hradecky pelaa ensi kaudellakin Bundesliigassa.

Hradeckyn edustama Eintracht Frankfurt voitti 1–0 Nürnbergin hermoja raastavassa karsintapelissä eilisiltana. Eintracht säilytti näin paikkansa Bundesliigassa kahden osaottelun yhteislukemin 2–1.

Kovaotteisessa ja tiivistunnelmaisessa pelissä frankfurtilaiset hallitsivat palloa, kun taas nürnbergiläiset vetäytyivät puolustusasetelmiin. Eintracht sai aikaan vain yhden tuhannen taalan paikan, jonka sveitsiläishyökkääjä Haris Seferovic käytti hyväkseen ottelun 66. minuutilla: hän tökkäsi kengänkärjellään pallon viivan yli Mijat Gacinovicin taitavasta keskityksestä.

Suomalaisvahti Hradecky säteili varmuutta maalillaan, mutta huipputorjuntoja ei tällä kertaa tarvittu. 26-vuotias Luke nappasi kuitenkin kiinni tärkeitä keskityspalloja, nyrkkeili vaarallisia kulmapotkuja väljemmille vesille ja osallistui aktiivisesti pelinavaukseen alakerrasta.

Ottelun lopussa Hradecky hankki keltaisen kortin ajanpeluusta, koska hän viivytteli maalipotkua vetäessään. Tuon kortin hän otti kuitenkin mielellään, sillä jokainen kulunut sekunti pelin lopussa oli Eintrachtille arvokas.

Loppuvihellyksen kaiuttua Hradecky ryntäsi läpi kentän tuulettamaan. Eintracht-pelaajat kerääntyivät faninurkkauksensa eteen hyppimään villiä ja helpottunutta voitontanssia.

Voiton ja sarjapaikan merkitys on suuri myös taloudellisesti, sillä Eintracht olisi menettänyt jopa 50–70 miljoonaa euroa, jos se olisi pudonnut kakkoseen.

Sarjapaikka on tärkeä palkinto myös Hradeckylle henkilökohtaisesti, sillä hän pelasi erinomaisesti läpi koko kauden.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?