Eurosarjat

Putin-paidan esittelystä 300 000 euron sakko – Venäjän urheiluministeri kommentoi kohutempausta

Julkaistu:

Jalkapallo
Urheiluministeri Vitali Mutko kommentoi Dmitri Tarasovin tempausta.
Lokomotiv Moskovan venäläinen keskikenttäpelaaja Dmitri Tarasov päätti tiistain euro-ottelun jälkeen osoittaa tukensa maansa presidentille Vladimir Putinille esittelemällä pelipaitansa alla ollutta Putin-paitaa.

Teko ärsytti monia eikä vähiten Lokomotivin tiistaisen vastustajan, turkkilaisen Fenerbahcen faneja. Tarasovin aiheuttanutta paitakohua kommentoi myös Venäjän urheiluministeri Vitali Mutko.

– On normaalia, että pojat ovat patrioottisia. He tukevat maataan ja johtajaansa, Mutko kommentoi uutistoimisto TASS:ille.

– Etenkin urheilijat ovat patrioottisia. He pelaavat maajoukkueessa maamme puolesta. Esimerkiksi (Aleksandr) Ovetshkin ja ”Masha” Sharapova pelaavat ulkomailla mutta osoittavat aina edustavansa tällaista mahtavaa maata. Se on tervettä ja normaalia, urheiluministeri jatkoi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Washington Capitalsin NHL-joukkueen kapteeni Ovetshkin on useasti osoittanut tukeaan Putinille sosiaalisessa mediassa.Mutko sanoi kuitenkin, että Tarasov olisi voinut harkita paremmin Putin-paidan esittelyn ajankohtaa.

– Sasha Ovetshkinin patrioottisuuden tietää koko maa. Hän on valmis kuolemaan maajoukkueen puolesta. Mutta hän ei riko NHL:n sääntöjä. Kaikelle on aikansa ja paikkansa, ja urheilussa on viralliset säännöt, joita pitää noudattaa. Patrioottiset tunteensa voi osoittaa vapaa-ajalla.

R-Sport uutisoi, että Lokomotiv Moskova on antanut Tarasoville 300 000 euron sakot. Lisäksi pelaajan palkasta pidätetään sivuston mukaan kaikki helmikuun bonukset.

Euroopan jalkapalloliitto Uefa on myös aloittanut kurinpitomenettelynsä Lokomotivia vastaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt
    Tuoreimmat