Eurosarjat

Jere Uronen nauttii Allsvenskanin paineista

Julkaistu:

Jere Uronen uhkuu pelihaluja Allsvenskanin avausviikonlopun kynnyksellä. Seurajohdon asettamat paineet hän ottaa vain yllykkeenä.
Jere Uronen pelasi loistavan kauden toissa vuonna, kun siirtyi Turun Palloseurasta Ruotsin hallitsevan mestarin Helsingborgs IF:n riveihin vain 17-vuotiaana.

Vuosi päättyi kuitenkin polvileikkaukseen, josta kuntoutuminen venyi lopulta vuoden mittaiseksi projektiksi.

Nyt hän on kunnossa.

- Fiilis on todella hyvä. Hinku päästä kentälle on viime vuoden jälkeen erityisen kova, Uronen hehkuttaa.

Kesällä 20 vuotta täyttävä puolustaja palasi marraskuun puolivälissä pelattuun Wales-maaotteluun myös Mixu Paatelaisen ryhmitykseen. 
Maaliskuussa maaotteluleirillä Unkarissa revähtänyt reisi piti hänet jälleen sivussa hetken, mutta toipuminen laskettiin tällä kertaa onneksi kuukausien sijaan viikoissa.

Uronen istui viime lauantaina vaihtopenkillä, kun HIF selvitti tiensä Ruotsin cupin välierään. Sinne vastustajaksi arvottiin myöhemmin hallitseva liigamestari Malmö IF.

- Olisin omasta mielestäni ollut jo pelikunnossa lauantaina, mutta valmentaja oli eri mieltä. Heitin joukkuekavereilleni, että saamme taatusti Malmön jo tässä vaiheessa. Mutta mikäs siinä, jos haluaa pytyn, pitää kaikki voittaa jossain vaiheessa, Uronen sanoo.

Nuorten suomalaisten esiinmarssi RuotsissaSkånelaisten viime kaudella viidenneksi sijoittunut joukkue on kokenut nuorennusleikkauksen. Päävalmentaja Roar Hansen nimesikin taannoin Sydsvenskanin haastattelussa Urosen yhdeksi joukkueensa tulevan kauden tähdistä.

- Minä otan tuollaiset paineet vain kunnianosoituksena. Sehän tarkoittaa, että hän luottaa minuun. Olen aina nauttinut paineista, ne saavat minut vain pelaamaan paremmin.

- Lisäksi asetan itse itselleni eniten paineita, olen todella kriittinen omasta tekemisestäni. Nautin kovista peleistä, Uronen sanoo.

HIF pelasi Urosen debyyttikaudella Mestarien liigan karsintoja ja Eurooppa-liigan lohkovaiheen. Viime vuonna europelejä ei tullut, mutta tänä kesänä niihin on vielä mahdollisuus cupin kautta. Allsvenskanista Uronen odottaa tasaista.

- Malmö, AIK ja Göteborg ovat varmasti pelaajiston puolesta suosikkeja. Åtvidaberg voi olla yksi mustista hevosista. Meillä on nuori joukkue ja paljon riippuu siitä, miten kausi lähtee käyntiin. Voimme taistella mestaruudesta tai sijoista siellä toisessa päässä.

- Suorittamiseen pitää löytää tasaisuus. Tiedän itse nuorena pelaajana, että se on suuri haaste. Pitää pystyä olemaan tasaisen hyvä sekä ottelun sisällä että läpi pitkän kauden.

Allsvenskanissa pelaa tällä kaudella uusina suomalaisina Simon Skrabb (Åtvidaberg) ja Eero Markkanen (AIK).
Jarosta lainalle Åtvidabergiin siirtynyt Skrabb on Urosta vuoden nuorempi ja saattaakin olla seuraava Ruotsin valloittaja.

- En tunne häntä varsinaisesti, mutta olen kyllä pelannut vastaan. Hän on todella hyvä pelaaja, pidän hänen tyylistään. Olen jo varoittanut joukkuekavereitani, että hänet pitää sitten ottaa tarkasti, Jere Uronen sanoo.

Helsingborgs IF avaa Allsvenskan-kautensa sunnuntaina 
kotiottelulla Djurgårdens IF:a vastaan. Cupin välierän Malmöä vastaan joukkue pelaa vapunpäivänä vieraissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt
    Tuoreimmat