Eurosarjat

Vasta 17-vuotias suomalaislupaus pääsi heti kentälle - "meni todella hyvin"

Julkaistu:

Vasta 17-vuotias suomalaispuolustaja Jere Uronen sai heti luottoa, kun Ruotsin jalkapallon pääsarja käynnistyi maanantaina.
Allsvenskanin hallitseva mestari Helsingborgs IF avasi kautensa 0-1-vierastappiolla IFK Norrköpingille. Uronen harmitteli tappiota, mutta teki itse varsin hyvän debyytin.

Viime kaudella sijalle 13 Ruotsin pääsarjassa päätynyt Norrköping meni kotiyleisön riemuksi 1-0-johtoon 17. minuutilla Heidar Thorvaldssonin maalilla. Lisämaaleja ottelussa ei nähty.

Vaihtopenkillä ottelun aloittanut Uronen vaihdettiin vasemman puolustajan tontille 75. minuutilla.

- Fiilikset ovat kaksijakoiset. Itselläni meni mielestäni todella hyvin ja pirteästi. Ei voi kuitenkaan olla tyytyväinen, kun joukkue hävisi. Tämä oli meiltä joukkueena heikko peli, Uronen pohti ottelun jälkeen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

- Joukkue oli tappioon pettynyt. Tämä oli kuitenkin ensimmäinen peli. Pahimmat kumppanimmekaan eivät Elfsborgia lukuun ottamatta saaneet täysiä pisteitä. Ensi viikolla sitten uudestaan.

Uronen pelasi ensimmäisistä pallokosketuksistaan lähtien rohkeasti. Jännitystä ei näkynyt, eikä sitä 17-vuotiaan mukaan oikeastaan edes ollut.

- Sain ohjeeksi puolustaa ja tehdä ylöspäin, mitä osaan. He alkavat tuntemaan minut pikku hiljaa, joten ei mitään sen erikoisempaa. Käsky oli tehdä omaa juttua, niin hyvin se menisi. Lupa ja oikeastaan käskykin oli hyökätä. Se sopii minulle.

- Ei jännittänyt, en oikeastaan edes tiedä, miksi ei. Oli vain todella hyvä ja odottava fiilis. Oli hienoa päästä pelaamaan noin ison ja äänekkään katsomon eteen.

HIF kohtaa seuraavaksi sunnuntaina 8. huhtikuuta yhden kauden kovimmista mestariehdokkaista eli IF Elfsborgin kotiareenallaan.

- Toivottavasti pääsen vielä pelaamaan enemmän ja siten kunnolla peliin mukaan. Tästä on hyvä aloittaa, puolustaja naulasi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt