Eurosarjat

Huuhkaja-toppari alkavasta kaudesta: Mahdollisuudet mitaleille

Julkaistu:

Ruotsin pääsarjan ”suomalaisjoukkue” Djurgården on pelannut vahvan talvikauden ja nostanut ennakko-odotuksiaan ainakin länsinaapurimme median silmissä.
Suomen A-maajoukkuetoppari Joona Toivion mukaan mitalikaan ei ole tukholmalaisille mahdottomuus.

DIF:n viime kausi oli äärimmäisen vaikea, mutta nyt tukholmalaisseurassa puhaltavat uudet tuulet. Magnus Pehrsson on tuonut seuraan ja joukkueeseen uudenlaista kulttuuria. Myös pelaajavärväykset ovat ainakin tähän mennessä olleet Toivion mukaan onnistuneita.

- Puolustuksemme alkaa olla hyvällä mallilla ja vaihtoehtoja löytyy. Myös kilpailutilanne on kiristynyt, toteaa Toivio viitaten lähinnä tanskalaiseen toppari Marc Pederseniin.

Joukkueen yksi viime kauden kompastuskivistä oli tehottomuus. Toivio uskoo, että tänä vuonna ryhmään hankittu brasilialainen Ricardo Santos tulee kantamaan kortensa kiitettävästi kekoon tällä osa-alueella.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

- Toivotaan ainakin niin. Joukkueemme tarvitsee pelaajan, joka pystyy tekemään paljon maaleja. Tällä hetkellä ainakin näyttää hyvältä, maaleja on tullut.

DIF matkaa perjantaiaamuna viimeistelyleirille Espanjaan. Tätä ennen joukkue kärsi keskiviikkona 1-2-tappion norjalaiselle Ålesundille. Edellinen ottelu niin ikään norjalaista Vålerangaa vastaan oli puolestaan joukkuetta parhaimmillaan. Voitto irtosi 4-0-lukemin Santosin hattutempun siivittämänä.

- Vålerangaa vastaan pelasimme todella hyvän ottelun. Teimme niitä juttuja, joita pitikin ja olimme hyviä. Keskiviikkona taso laski, mutta mielestäni olimme pelillisesti parempia. Emme vain saaneet tehoja.

- Omat pelit ovat sujuneet ihan kiitettävästi. Palaute valmentajalta on ollut hyvää, pelaaja summaa.

Toivion mukaan seura ei ole vielä asettanut muuta virallista tavoitetta kaudelle 2012, kun viime vuoden 11. sijan parantaminen.

- Viime kaudesta täytyy tietysti parantaa, sen täytyy olla lähtökohta.

- Jos kaikki menee nappiin, uskon, että meillä on mahdollisuudet jopa kolmen joukkoon. Homman pitää lähteä heti alusta asti hyvin lentoon. En näe menestykselle mitään esteitä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt