Gianluigi Donnarumma kertoi, miksei tuulettanut torjuntaa - EM-Futis - Ilta-Sanomat

Ihmettelitkö tätä EM-finaalin tv-lähetyksessä? Italian maalivahti paljasti nyt, mistä omituinen reaktio voiton hetkellä johtui

Gianluigi Donnarumma torjui Italian Euroopan mestariksi. Hän ei vain itse tajunnut sitä heti.

Tähän ratkesi Euroopan mestaruus: Italian Gianluigi Donnarumma torjui Englannin Bukayo Sakan yrityksen rankkarikisassa.

13.7. 11:45

Maalivahti Gianluigi Donnarumma, 22, oli suuri sankari, kun Italia voitti sunnuntaina jalkapallon miesten Euroopan mestaruuden.

Italia kaatoi rangaistuspotkuilla Englannin.

Nuori maalivahtitähti torjui rankkarikisassa kahden Englannin ampujan, Jadon Sanchon ja Bukayo Sakan, yritykset. Englannin kolmas epäonnistuja Marcus Rashford osui tolppaan.

EM-finaalin sinetöi Donnarumman ehtiminen 19-vuotiaan Sakan vedon eteen. Italialaisvahdin käytös tuon ratkaisevan pilkun jälkeen on herättänyt huomiota. Donnarumma ei nimittäin tuulettanut varmistunutta Euroopan mestaruutta, vaan käveli vain kylmästi pois maaliviivalta.

Esimerkiksi sosiaalisessa mediassa on pohdittu, ymmärsikö Donnarumma että oli juuri torjunut Italian mestariksi. Vastaus pohdintoihin on nyt saatu: ei ymmärtänyt.

La Gazzetta dello Sportin mukaan Donnarumma on kertonut, että ei kuuman rankkarikisan tiimellyksessä tajunnut, että mestaruus oli sinetöitynyt.

– En tuulettanut heti, sillä en ymmärtänyt... olin valmiiksi harmissani Jorginhon rankkarin vuoksi, sillä ajattelin, että olimme hävinneet, Donnarumma kommentoi.

Englannin maalivahti Jordan Pickford torjui Italian viidennen laukojan Jorginhon yrityksen.

– Katsoin tuomaria varmistaakseni, että kaikki oli ok. Sitten näin, että joukkuetoverini juoksivat minua kohti... en ymmärtänyt mitään, Donnarumma muisteli hetkeä, kun mestaruus oli varmistunut.

Joukkuekaverit piirittivät Gianluigi Donnarumman rangaistuspotkukisan jälkeen.

Kolmessa ottelussa nollapelin pelannut Donnarumma valittiin EM-lopputurnauksen parhaaksi pelaajaksi.

–  Olemme onnellisia, että meillä on Donnarumma. Olin varma, että hän torjuu pari pilkkua. Hän on mahtava ihminen ja maailman paras maalivahti, Italian mestarivalmentaja Roberto Mancini kehui finaalin jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?