Jalkapallon EM-kisat: Järkyttävä video näyttää kaaoksen Wembleyllä - EM-Futis - Ilta-Sanomat

Järkyttävä video näyttää kaaoksen Wembleyllä – Englannin fanit tunkeutuivat väkipakolla sisään stadionille

Joukko pääsyliputtomia Englannin faneja tunkeutui väkisin Wembleylle seuraamaan EM-finaalia.

12.7. 11:04

Lontoon Wembley oli hetkittäin kaaoksen vallassa sunnuntai-illan EM-finaalin aikana. Sosiaalisessa mediassa levinneet videot näyttivät, kuinka iso määrä jalkapallofaneja yritti rynniä ja rynnikin stadionille ilman pääsylippuja.

– Tasainen liputtomien fanien virta rynni katsomoon vielä, kun avausmaali tehtiin. Käytävät ovat täynnä, portaat tukittu ja liikuntarajoitteisten katsomoalue lehdistökatsomon edessä on täynnä. Maksavat kannattajat rukoilevat avuttomia järjestyksenvalvojia heittämään heidät (liputtomat) ulos. Lapset ovat peloissaan, paikkoja viety. Ei turvallista, twiittasi The Independentin jalkapallotoimittaja Melissa Reddy ottelun aikana.

Lue lisää: Huolestuttavia viestejä Wembleyltä: Stadionin sisällä oli iso joukko liputtomia katsojia: ”Lapset ovat peloissaan, paikkoja viety”

Englannin jalkapalloliitto FA:n edustaja tuomitsi rynnäköijät kovasanaisesti Twitterissä.

– Tuomitsemme vahvasti Wembleylle tunkeutuneiden ihmisten käytöksen. Tätä on täysin mahdotonta hyväksyä, twiittiketjussa todettiin.

– Nämä ihmiset ovat häpeäksi Englannin joukkueelle ja kaikille todellisille faneille, jota halusivat nauttia yhdestä historiamme tärkeimmistä otteluista. Työskentelemme viranomaisten kanssa ja ryhdymme toimiin niitä henkilöitä vastaan, joiden tunnistetaan tunkeutuneen lainvastaisesti stadionille.

Lontoon poliisi kertoi yöllä Twitterissä pidättäneensä 49 ihmistä EM-finaaliin liittyen. Poliisin mukaan fanit ottivat yhteen toistensa ja viranomaisten kanssa Wembleyn stadionin lähistöllä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?