Voi ei, ei taas! Sattuu! Näin brittilehdet revittelivät musertavalla EM-pettymyksellä - EM-Futis - Ilta-Sanomat

Voi ei, ei taas! Sattuu! Näin brittilehdet revittelivät musertavalla EM-pettymyksellä

Englannissa on herätty uuteen viikkoon suuren surun keskellä.

12.7.2021 12:18

Jalkapallo ei palannut kotiin. Se meni Roomaan, kuten Italian toppari, yksi sunnuntai-illan finaalin tähdistä, Leonardo Bonucci tv-kameroille ottelun jälkeen karjaisi.

Brittilehdistö ei tunnetusti omiaan säästele. Mutta maanantaiaamuna usein niin värikästä ja tylyä kieltä käyttävät brittitabloidit olivat hellyttävän yksimielisiä. Etenkin kaksi sanaa toistuivat lööpeissä, kansiotsikoissa ja urheilusivujen etusivuilla: suru ja ylpeys.

Sunnuntaina Englannin valtaisa kisahuuma muuttui silmänräpäyksessä Lontoossa Wembleyn kotistadionilla karmeaksi pettymykseksi, eikä maa saanut arvokisavoittoa, jota se on odottanut jo 55 vuotta.

Kaiken lisäksi Englanti hävisi rangaistuspotkuilla, joista sillä riittää huonoja kokemuksia. Taaskaan kantti ei kestänyt vellovan yleisömassan edessä, josta valtaosa toivoi ”Kolmen Leijonan” mestaruutta.

Tappiosta huolimatta Englannin pelaajat ovat sankareita.

– Sattuu... Mutta olemme niin ylpeitä teistä, tiivistää Daily Express.

Englannin päävalmentaja Gareth Southgate oli itse syntipukki vanhalla Wembleyllä vuonna 1996, kun Englanti hävisi kotikisojen EM-välierässä Saksalle rangaistuspotkuilla. Southgate, silloin 25, oli ainoa epäonnistunut laukoja.

Eilen epäonnistuivat nuoret vaihtopelaajat Bukayo Saka, 19, Marcus Rashford, 23, sekä Jadon Sancho, 21.

The Sun kirjoittaa ylpeydestä ja muistuttaa, että MM-kisat ovat jo ensi vuonna. Englannin tulevaisuus näyttääkin hyvältä, sillä sen keski-ikä oli kisojen joukkueista nuorimpia – kuten vaikkapa rankkarikisassa epäonnistuneista voi päätellä.

– Sydänsuru. Urhea Englanti hävisi rankkareilla, mutta teki koko kansan ylpeäksi, otsikoi Daily Mirror.

– Sankareiden kyyneleet. Rangaistuspotkut aiheuttivat surun jälleen kerran, kirjoittaa Independent.

Independentin riipaisevassa kuvassa päävalmentaja Southgate lohduttaa ratkaisevassa rankkarissa epäonnistunutta 19-vuotiasta Sakaa.

– Voi ei, ei taas! Englannin unelma on ohi, ja rankkareiden kirous iski taas, mutta Southgaten nuori leijonajoukkue yhdisti kansaa, surkutteli Mirror.

– Äärimmäinen tuska. Rankkaripettymys taas, kirjoittaa The Daily Telegraph.

– Kaikki päättyi kyyneliin. Leijonasydämiä loppuun saakka, Southgaten taistelijat kaatuivat sydäntäsärkevästi rangaistuspotkuilla – JÄLLEEN, revittelee Daily Mail.

Englannin ensimmäinen ja ainoa miesten jalkapallon arvokisavoitto on edelleenkin vuoden 1966 MM-kotikisojen mestaruus.

Italia voitti sunnuntai-iltana toista kertaa Euroopan mestaruuden. Maan aiemmat arvoturnausvoitot ovat EM-kulta 1968 ja maailmanmestaruudet 1934, 1938, 1982 ja 2006.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?