Gareth Southgate perusteli valintojaan tappiollisessa pilkkukisassa: ”Se on aina riski” - EM-Futis - Ilta-Sanomat

Näin Englannin valmentaja Gareth Southgate perusteli valintojaan tappiollisessa pilkkukisassa – otti tietoisen riskin

Gareth Southgate valitsi kolme nuorta laukojaa EM-finaalin rangaistuspotkukilpailuun.

12.7. 10:09

Englannin jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Gareth Southgate otti vastuun joukkueensa tappiosta EM-finaalissa. Englanti hävisi Italialle rangaistuspotkukilpailussa, kun kolme nuorta brittilaukojaa epäonnistui perätysten.

Epäonnistujat olivat Marcus Rashford, 23, Jadon Sancho, 21, ja Bukayo Saka, 19. Heistä Rashford ja Sancho tulivat peliin niin sanotusti kylminä vain pari minuuttia ennen jatkoajan loppua, kun Southgate vaihtoi kaksi puolustavaa pelaajaa hyökkääviin rankkarikisaa ajatellen.

Southgate perusteli ratkaisujaan The Guardianille raskaan tappion jälkeen.

– Minä valitsin laukojat. Sanoin pelaajille, ettei kukaan ole yksin tilanteessa. Voitamme ja häviämme joukkueena. He ovat olleet tiivis ryhmä läpi kisojen ja niin sen pitää jatkua. Oli minun päätökseni antaa rankkari Sakalle. Se oli täysin minun vastuuni. Vastuu ei ole hänellä, Marcuksella tai Jadonilla. Kävimme pilkut läpi harjoituksissa ja päädyimme tähän järjestykseen, Southgate sanoi The Guardianille ja jatkoi.

– Tiesimme, että he olivat parhaat laukojat, jotka meillä oli kentällä. Tietenkin epäonnistuminen on sydäntäsärkevää pojille, mutta heitä ei voi syyttää.

Valmentajan mukaan hän otti tietoisen riskin, kun päästi Rashfordin ja Sanchon laukomaan pilkkukisaan ilman kunnollista pelituntumaa.

– Se on aina riski, mutta he ovat olleet parhaat laukojat matkalla finaaliin. Jotta saa kaikki hyökkäävät pelaajat sisään, pitää tehdä vaihdot myöhään. Se oli uhkapeliä, mutta jos olisi pelannut uhkapeliä aiemmin, olisi voinut hävitä jo jatko-ottelussa, hän perusteli.

Southgaten mukaan tunnelma joukkueen pukukopissa oli hiljainen sen jälkeen, kun Englanti oli hävinnyt ensimmäisen pelaamansa miesten arvoturnauksen loppuottelun sitten vuoden 1966, jolloin se voitti maailmanmestaruuden.

Valmentaja paljasti The Guardianille myös, että prinssi William oli käynyt pukukopissa ottelun jälkeen ja kiittänyt joukkuetta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?