Jalkapallon EM-kisat: Englannin faneilta törkeä reaktio finaalin jälkeen - EM-Futis - Ilta-Sanomat

Englannin faneilta törkeä reaktio EM-pettymykseen – jalkapallo­liitto vastasi törkyyn kovalla kädellä: ”Olemme tyrmistyneitä”

Englannin jalkapalloliitto FA tuomitsi tiukasti EM-joukkueen pelaajiin suunnatun rasismin.

12.7. 10:24

Jalkapallon EM-kisat päättyivät Englannin musertavaan pettymykseen, kun joukkue hävisi loppuottelun Lontoon Wembleyllä rangaistuspotkukilpailun jälkeen Italialle.

Joukkueen nuorisokaartiin kuuluneet Marcus Rashford, 23, Jadon Sancho, 21, ja Bukayo Saka, 19, epäonnistuivat Englannin kolmessa viimeisessä rangaistuspotkussa.

Nopeasti ottelun jälkeen sosiaalisessa mediassa levisi kuvia rangaistuspotkuissa epäonnistuneiden pelaajien sosiaalisen median tileille lähetetystä rasististen viestien tulvasta.

Englannin jalkapalloliitto FA otti Twitter-tilillään tiukasti kantaa törkyviesteihin.

– FA tuomitsee vahvasti kaikki syrjinnän muodot ja olemme tyrmistyneitä rasismista, jota on kohdistettu osaan Englannin pelaajista sosiaalisessa mediassa. Sanomme niin selvästi kuin mahdollista, että kukaan niin iljettävään käytökseen osallistuva ei ole tervetullut seuraamaan joukkuettamme, twiitissä kirjoitettiin.

– Teemme kaiken mitä voimme tukeaksemme pelaajia ja samalla kannustamme jakamaan raskaimpia mahdollisia rangaistuksia vastuussa oleville.

Vastapainoksi iso osa sosiaalisen median kommentoijista asettui pilkkukisassa epäonnistuneiden pelaajien tueksi ja tuomitsi törkyviestit.

Britannian pääministeri Boris Johnson kutsui twiitissään pelaajia ”sankareiksi”.

– Tämä Englannin joukkue ansaitsee tulla ylistetyksi sankareina, ei joutua rodullisen syrjinnän kohteeksi sosiaalisessa mediassa. Tästä ällöttävästä toiminnasta vastuussa olevien pitäisi hävetä.

Lontoon pormestari Sadiq Khan vaati FA:n tapaan sosiaalisen median alustoilta nopeita toimia rasismin kitkemiseksi.

– Ällöttävistä herjauksista vastuussa olevien pitää joutua vastuuseen teoistaan, ja sosiaalisen median yhtiöiden täytyy toimia välittömästi poistaakseen ja estääkseen tämän vihan, hän kirjoitti Twitterissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?