Jalkapallon EM-kisat: Tunkeilija keskeytti finaalin hetkeksi - EM-Futis - Ilta-Sanomat

Tätä et nähnyt televisiossa – kesken EM-finaalin kentälle juoksi katsoja turvamiehet perässä

EM-finaalin loppuhetkillä nähtiin Wembleyllä asiaton näytös.

Kentälle tunkeutunut katsoja onnistui pakoilemaan turvamiehiä noin 45 sekunnin ajan.

12.7.2021 1:13

Italian ja Englannin välisen EM-finaalin varsinaisen peliajan loppuhetkillä peli oli vajaan minuutin keskeytettynä, mutta kansainvälisissä tv-kuvissa ei näytetty syytä. Erotuomari Björn Kuipers joutui katkaisemaan pelin, kun mieskatsoja rynnisti kentälle.

Lue lisää: Italia on Euroopan mestari! Englannille synkkä pettymys Wembleyllä

Englannin maalivahti Jordan Pickford oli juuri heittänyt pallon käsistään oikeaan laitaan, kun katsoja juoksi Englannin puoleisesta kulmasta vaihtoaitioiden puolelta kentälle.

Miehellä oli ylävartalo paljaana ja päällään ollut punainen paita käsissään.

Alkuun kentälle tunkeutujan perässä tuli vain yksi turvamies. Tunkeutuja juoksi ensin kentän kulmasta vähän yli keskirajan Italian kenttäpuoliskon puoleenväliin saakka. Silloin jahtiin liittyi Italian päädystä lähtenyt turvamies, joten tunkeutuja lähti juoksemaan kohti sivurajaa ja kääntyi jälleen Englannin kenttäpuoliskolle. Myös kolmas turvamies liittyi jahtiin.

Mies oli kuitenkin nopeampi kuin häntä jahdanneet turvamiehet.

Vähän keskirajan jälkeen mies poistui kentän ulkopuolelle, mutta turvamiehet eivät saaneet miestä vieläkään kiinni, vaikka miehestä saatiin pariinkin otteeseen jo kädestä ote.

Toisen rimpuilun jälkeen miehen punainen paita jäi kentän ulkopuolelle, kun mies säntäsi vielä kerran kentän puolelle.

Tässä vaiheessa mies oli kuitenkin jo niin väsynyt ja hapoilla, että hän jättäytyi vapaaehtoisesti turvamiehille kiinni Italian kenttäpuoliskon puolivälissä.

Kaikkiaan miehen pakoilu kentän puolella kesti noin 45 sekuntia.

Pelaajille tai erotuomareille kentälle tunkeutujasta ei ollut uhkaa. Kentälle tunkeutuja ei pyrkinyt häiritsemään pelaajia tai erotuomareita tai ottamaan heihin kontaktia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?