Italia on Euroopan mestari! Englannille synkkä pettymys Wembleyllä - EM-Futis - Ilta-Sanomat

Italia on Euroopan mestari! Englannille synkkä pettymys Wembleyllä

Italia voitti Euroopan mestaruuden valtavan trillerin jälkeen.

Gianluigi Donnarumma torjui Italian Euroopan mestariksi rangaistuspotkukisassa.

12.7. 1:00

Italia on voittanut jalkapallon miesten Euroopan mestaruuden. Italia voitti Lontoon Wembleyllä pelatussa EM-finaalissa Englannin rangaistuspotkukisan jälkeen 2–1.

Ottelu alkoi räväkästi. Luke Shaw vei Englannin johtoon, kun ottelua oli pelattu vain vajaat kaksi minuuttia. Ajassa 1.57 syntynyt maali oli miesten EM-historian nopein finaalissa tehty osuma. Kyseessä oli myös Shawn ensimmäinen maajoukkueessa.

Italia tasoitti ottelun toisella jaksolla. Pitkään peliä hallinnut joukkue sai palkintonsa, kun Leonardo Bonucci survoi pallon väkisin ohi Jordan Pickfordin.

Ottelun varsinainen peliaika päättyi näihin 1–1-numeroihin. Edessä oli siis jatko-ottelu. Kaksi 15 minuutin jaksoa ei tuonut maaleja, joten Euroopan mestaruus ratkaistiin rangaistuspotkukisassa. Siinä ratkaisijaksi nousi Italian maalivahti Gianluigi Donnarumma, joka torjui kahdesti. Yksi Englannin yrityksistä kolahti tolppaan. Rankkarikisa päättyi Italialle 3–2.

Kyseessä on Italian miesten maajoukkueen toinen Euroopan mestaruus. Ensimmäinen tuli vuonna 1968. Azzurri on historian saatossa voittanut myös neljä maailmanmestaruutta.

Englanti ei ole voittanut Euroopan mestaruutta kertaakaan. Sen toistaiseksi ainoa arvoturnausvoitto on 55 vuoden takaa; Englanti voitti maailmanmestaruuden vuonna 1966.

Finaalia varjosti Wembleyn stadionille liputta rynnineet kannattajat. Ottelun aikana kentälle pääsi myös sinne kuulumaton henkilö.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?