Englannin maajoukkue sai arvovaltaisen viestin – näin kuningatar Elisabet II kirjoitti

Kuningatar Elisabet II muistaa hyvin, kuinka 55 vuotta sitten Englanti voitti edellisen kerran arvoturnauksen. Sunnuntaina Englanti ja Italia kohtaavat EM-finaalissa.

Kuningatar Elisabet lähetti tsemppikirjeen Englannin maajoukkueelle.

10.7.2021 22:50

Englannissa valmistaudutaan maan historian ensimmäiseen jalkapallon EM-finaaliin. Sen Englanti saa pelata sunnuntai-iltana kotipyhätössään, Lontoon Wembleyllä. Vastaan asettuu Italia.

Englantilaisten ainoa miesten maajoukkueen arvokisavoitto on vuoden 1966 MM-kotikisoista. Silloinkin Englanti pääsi siis nostelemaan mestaruuspokaalia kotikentällä, ja paikalla oli myös kuningatar Elisabet II, joka täytti keväällä 95 vuotta.

Lauantaina EM-finaaliin valmistautuva Englannin joukkue vastaanotti arvovaltaisen kirjeen, kun päävalmentaja Gareth Southgatea ja pelaajia lähestyi Yhdistyneen kuningaskunnan kuninkaallinen perhe.

– 55 vuotta sitten minulla oli onni ojentaa MM-pokaali Bobby Moorelle ja nähdä, miten paljon arvoturnauksen finaalipaikan saavuttaminen ja sen voittaminen merkitsivät pelaajille, valmennukselle ja taustaryhmälle, kuningatar Elisabet kirjoitti.

– Haluan lähettää onnitteluni koko perheen puolesta teille kaikille pääsystä Euroopan mestaruuskilpailujen finaaliin sekä lähettää onnentoivotukseni huomiseen siinä toivossa, että historiaan tallentuvat paitsi menestyksenne myös henki, sitoutuminen ja ylpeys, jolla olette esiintyneet.

Englannin maajoukkue jakoi ”todella, todella erityislaatuisen” viestin sosiaalisessa mediassa kiittäen kuningatarta tuesta.

Kuninkaallisen perheen Twitter-tililtä vastattiin kolmella leijona-emojilla. Englannin maajoukkueen yksi lempinimistä on Three Lions eli Kolme Leijonaa, mikä tulee Englannin vaakunasta.

The Guardianin mukaan ei ole tiedossa, onko Elisabet II henkilökohtaisesti läsnä sunnuntai-iltana kello 22 Suomen aikaa alkavassa EM-finaalissa.

Englannin viimeisimmän ja ainoan miesten arvoturnausvoiton jälkeen Italia on voittanut kaksi MM-kultaa (1982 ja 2006) sekä yhden EM-kullan (1968).

Italia ja Englanti ovat pelanneet EM-kisat tappioitta finaaliin saakka. Italian tappiottomien otteluiden putki on kaikkinensa jo peräti 33 ottelun mittainen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?