Pikkutyttö joutui kammottavan käytöksen kohteeksi EM-ottelussa – kyyneleistä alkoi tapahtumaketju, joka päättyi upeasti - EM-Futis - Ilta-Sanomat

Pikkutyttö joutui kammottavan käytöksen kohteeksi EM-ottelussa – kyyneleistä alkoi tapahtuma­ketju, joka päättyi upeasti

Ikävästä kohdeltu pieni jalkapallofani on vihdoin tavoitettu.

Raheem Sterlingin (vas.) 2–0-maali upotti Saksan lopullisesti EM-kisojen neljännesvälierässä.

10.7.2021 17:27

Kun Englanti voitti Saksan jalkapallon miesten EM-kisojen neljännesvälierässä, yksi tapahtuma mustasi voittoa.

Kamerat olivat poimineet stadionilla kuviin Saksaa kannattaneen pikkutytön, joka itki tappiota vuolaasti. Kuva itkevästä saksalaistytöstä lähti leviämään sosiaalisessa mediassa, ja pian tyttö sai osakseen loukkaavaa kommentointia joukolta englantilaisfaneja.

– Itke, pieni natsi! kuului esimerkiksi yksi täysin asiaton kommentti, joka kiersi sosiaalista mediaa.

Lue lisää: Englantilaiset jalkapallofanit pilkkasivat itkevää tyttöä – lajilegendalta tiukka tuomio: ”Täysin kuvottavaa”

Walesilainen jalkapallokannattaja Joel Hughes harmistui tytön pilkasta niin, että perusti tämän hyväksi rahakeräyksen justgiving.com-sivustolle.

Hughes kertoi sivustolla halunneensa kerätä 500 puntaa (nykykurssilla 580 euroa) tytölle ja osoittaa tälle näin, että kaikki Britannian asukkaat eivät ole kammottavia ihmisiä.

Keräys onnistui yli odotusten. Lauantaihin mennessä sivustolla oli kerättynä 36 176 puntaa eli noin 42 345 euroa.

Sivustolla oli myös julkaistu päivitys. Siinä kerrotaan, että pienen tytön perhe on löytynyt. Perhe oli myös välittänyt sivustolle lausunnon, josta käy ilmi, että komea rahasummaa päätyy hyväntekeväisyyteen.

– Tyttäremme ja perheemme vuoksi haluamme pysyä yksityisinä, mutta haluamme joka tapauksessa kiittää kaikki uskomattomasta tuesta. Tyttäremme on toivonut, että teidän anteliaat lahjoituksenne menevät Unicefille, tietäen, että ystävällisyydellänne voidaan tehdä hyvää, lausunnossa todetaan.

Unicef on Yhdistyneiden kansakuntien lastenrahasto, joka toimii lasten oikeuksien puolesta ja lasten perustarpeiden varmistamiseksi.

Justgiving-sivustolla kiitellään perhettä ja kerrotaan, että koko keräyssumma ohjataan Unicefille.

Englanti voitti Saksan jälkeen puolivälierissä Ukrainan ja välierissä Tanskan, joten se pelaa sunnuntaina EM-loppuottelussa Italiaa vastaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?