Nina, 37, livisti töistä Englannin pelin takia ja sai potkut – näin pomo kommentoi kohua

Nina Farooqi valehteli olevansa sairas ja lähti katsomaan Englannin EM-välierää. Pomo näki työntekijänsä tv-kuvissa ja antoi välittömät potkut.

Englannin pelaajat juhlivat Harry Kanen rankkarin paluupallosta iskemää 2–1-maalia keskiviikon EM-välierässä. Maali vei Englannin EM-finaaliin.

10.7.2021 15:41

Englantilaisen Nina Farooqin, 37, reissu Englannin EM-välieräotteluun Tanskaa vastaan päättyi ikävästi.

Bradfordista kotoisin oleva Farooqi oli saanut yllättäen himoitun lipun Wembleylle ystävältään. Hän epäili saavansa ottelun vuoksi vapaapäivää työstään digitaalisen sisällön tuottajana, joten päätyi valehtelemaan pomolleen olevansa sairas.

Valheella oli hyvin lyhyet jäljet: Englannin maalia juhlinut Farooqi päätyi näkyvästi tv-kuviin. Seuraus oli tyly, sillä valehtelusta kiinni jäänyt jalkapallofani sai potkut.

Lue lisää: Töistä EM-välierään livistänyt Nina, 37, ikuistui tv-kuviin – aamulla pomo soitti tylyn puhelun

Tapaus nousi mediahuomion kohteeksi ympäri maailmaa. Vähemmän yllättäen myös Farooqin työpaikka ja potkut antanut pomo joutuivat kohun keskiöön.

Kyseinen pomo, digitaalisen sisällöntuotantoyrityksen johtaja Charles Taylor joutui siis kertomaan julkisuuteen oman näkemyksensä. Taylorin mukaan hänellä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin antaa potkut, sillä Farooqi valehteli yritykselle.

Taylor kertoi esimerkiksi SportBible -sivuston siteeraamassa lausunnossaan, että he olisivat kannustaneet työntekijöitään osallistumaan niin tärkeään jalkapallo-otteluun kuin EM-välierään.

– Valitettavasti tässä tapauksessa meidän työntekijämme valehteli ja otti sairauspoissaolopäivän osallistuakseen keskiviikkoiseen jalkapallo-otteluun, Taylor toteaa lausunnossaan.

– Tämä oli hänen työsopimuksensa vastaista, joten meillä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin ryhtyä asianmukaisiin toimiin, hän jatkaa.

Pomon mukaan firma ”arvostaa rehellisyyttä eikä hyväksy sitä, että työntekijä väärinkäyttää firman pelisääntöjä”.

Englanti kohtaa sunnuntaina kello 22 alkavassa EM-finaalissa Italian. Taylor vakuuttaa, että työntekijät saavat finaalin jälkeisen maanantaiaamun vapaaksi ”toivottavasti toipuakseen Englannin voiton juhlinnasta”.

Farooqi kertoi aiemmin Telegraphin haastattelussa, että tekisi saman uudestaan.

– Minua kaduttaa vähän, eihän kukaan halua saada potkuja. Mutta toisaalta, olisi minua kaduttanut myös jättää peli väliin. Tekisin sen uudestaan, Farooqi päätti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?