Englantilaiset jalkapallofanit pilkkasivat itkevää tyttöä – lajilegendalta tiukka tuomio: ”Täysin kuvottavaa”

Englantilainen jalkapallolegenda Gary Lineker tuomitsi maanmiestensä käytöksen jyrkästi.

Itkevän tytön pilkkaaminen oli englantilaisten futislegendojen mielestä todella tökeröä käytöstä.

2.7.2021 15:45

Kun Englanti päihitti Saksan EM-kisojen neljännesvälierässä tiistaina, tv-kamerat poimivat hieman ennen ottelun loppua Wembleyn stadionin katsomosta kuviin pienen saksalaistytön, joka itki suosikkiensa tappiota lohduttomasti.

Tyttö sai niskaansa valtavan määrän pilkkaa osalta Englannin kannattajia. Asian nosti esiin Twitterissä entinen Englannin maajoukkuehyökkääjä Stan Collymore, 50, jota pienen lapsen solvaaminen harmitti.

Collymore twiittasi kuvan nettikommenteista, joita tyttö oli saanut osakseen.

– Pubi räjähti riemunhuutoihin, kun joku huusi painu v***uun pieni k***pää. Upea maa.

– Itke, pieni natsi!

– Saksalainen l***a.

Lue lisää: EM-kisojen kaikki puolivälieräparit selvillä! Näin kisat jatkuvat –  Englannilla tie auki finaaliin

Collymoren viestiä kommentoi toinen englantilainen entinen maajoukkuehyökkääjä, vuoden 1986 MM-kisojen maalikuningas Gary Lineker. Hän piti maanmiestensä käytöstä pöyristyttävänä.

– Täysin kuvottavaa. Oksettavaa muukalaispelkoa, Lineker kirjoitti.

Walesilainen jalkapallokannattaja Joel Hughes harmistui tytön pilkasta niin, että perusti tämän hyväksi rahakeräyksen justgiving.com -sivustolle.

Hughes kertoo sivustolla halunneensa kerätä 500 puntaa (nykykurssilla 580 euroa) tytölle ja osoittaa tälle näin, että kaikki Iso-Britannian asukkaat eivät ole kammottavia ihmisiä.

Keräys onnistui yli odotusten, sillä perjantai-iltapäivään mennessä rahaa oli kasassa jo yli 9 600 puntaa (11 160 euroa).

Hughes kertoi tosin sivustolla, että ei ole vielä saanut yhteyttä tytön vanhempiin. Jos lasta ei löydy, Hughes lupasi lahjoittaa rahat hyväntekeväisyyteen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?