Georginio Wijnaldum on valmis johdattamaan pelaajansa pois kentältä, jos EM-ottelussa kuullaan rasistisia huuteluita. - EM-Futis - Ilta-Sanomat

Hollannin tähti on huolissaan EM-kisojen pudotus­peli­ottelusta Unkarissa – aikoo ottaa mallia Saksan kapteenista

Georginio Wijnaldum on kehottanut Uefaa voimakkaampiin toimiin syrjintää vastaan.

Keskikentän työmyyrä ja kapteeni Georginio Wijnaldum (vas.) iski alkulohkovaiheessa kolme maalia Hollannille. Onnittelemassa Hollannin kärkipelaaja Memphis Depay.

25.6. 15:51

Hollannin maajoukkueen kapteeni Georginio Wijnaldum kertoi Sky Sportsille olevansa huolissaan mahdollisista rasistisista kommenteista, joita voidaan kuulla sunnuntaina Unkarin Puskas-areenalla pelattavassa Hollanti–Tshekki-ottelussa.

Kapteenin huoli ei ole täysin perusteetonta, sillä unkarilaiset kannattajat huutelivat vastustajille homofobisia ja rasistisia kommentteja Unkarin pelatessa F-lohkossa Portugalia ja Ranskaa vastaan.

– Aloin ajattelemaan sitä kovasti. Gini, sinä pelaat Unkarissa myöhemmin tässä turnauksessa. Mitä sinä teet, jos sellaista tapahtuu? Wijnaldum kertoo pohtineensa.

Keskikenttäpelaaja on kehottanut Uefaa ryhtymään voimakkaampiin toimiin syrjintää vastaan. Hänen mielestään pelaajien ei pitäisi myöskään joutua tekemään päätöstä, kävelevätkö he väärinkäytösten takia protestina ulos kentältä. Hänen mielestään tilanteessa tuomarin ja etupäässä Uefan täytyisi toimia.

– Uefan pitäisi suojella pelaajia. Sen ei pitäisi olla pelaajien vastuulla, Wijnaldum linjaa.

30-vuotias kapteeni ei sulje pois vaihtoehtoa, jossa hän johdattaisi joukkueensa pois kentältä. Hän ei osaa kuitenkaan tarkalleen sanoa, mitä tekee, jos ottelussa ilmenee syrjintää sunnuntaina.

– Sanoin aiemmin, että kävelisin pois, mutta silloin niin oli helpompaa sanoa, koska en ollut ikinä törmännyt ongelmaan. Luulen, että menen tuomarin puheille, mutta rehellisesti sanottuna en ole varma, mikä reaktioni olisi siinä hetkessä.

Wijnaldum kertoi ottavansa sunnuntain otteluun mallia Saksan maalivahdista Manuel Neuerista. Hän aikoo käyttää sateenkaariaiheista kapteeninnauhaa, jossa lukee Yksi rakkaus.

Hollanti pelaa Tshekkiä vastaan sunnuntaina kello 19 Puskas-areenalla Budapestissa. Areenalla pelatut ottelut ovat aiheuttaneet keskustelua niin homofobisten bannereiden kuin yleisömäärän maksimikapasiteetin vuoksi. Areenalle otetaan koronasta huolimatta yli 60 000 katsojaa.

Unkarissa laillistettiin vähän aikaa sitten laki, joka kieltää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä sekä heidän oikeuksiinsa liittyvistä asioista kertomisen nuorille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?